CampingSverige.se

17.5.07

Av: Christina Lundh
Dela
 

First Camp tillsätter koncern-VD

First Camp har utsett Christer Bang till VD med fokus på koncernutveckling. Målet är att vara börsmässiga senast 2011. Christer Bang tillträder tjänsten 1 juni och kommer att vara stationerad i Stockholm.

Klicka för större bild


Styrelseordförande Sten Fylkner:
- ”Det har varit en lång process att hitta rätt person för oss, och jag är väldigt glad att vi nu kommit överens med Christer. Hans erfarenhet från börsen och hans bakgrund inom affärsutveckling och finansiering är ovärderliga för oss och jag är övertygad om att hans kunskaper kommer att vässa oss som företag. Trenden just nu är att turister från Mellaneuropa söker svalare sommardestinationer och vi vill gärna vara med och utveckla den marknaden.

Den svenska turismbranschen är bara i början av sin förädling och i och med den här ”stjärnvärvningen” tar vi ett stort steg framåt mot målet att bli en förebild inom vårt gebit.

First Camp - spännande företag

Närmast kommer Christer Bang från egen verksamhet som konsult inom företagsledning och affärsutveckling och har tidigare erfarenhet som bland annat vice-VD på börsnoterade Wedins under perioden 1993-2005. Christer Bang:
- ”First Camp känns som ett mycket spännande företag i en expansiv bransch med stora utvecklingsmöjligheter. Företaget är ju redan idag ledande inom området camping och semesterbyar, men jag kan se en mängd områden där vi kan fortsätta utveckla vårt erbjudande och driva branschen framåt. Att grundarna varit så tydliga med avsikten att driva bolaget med sikte på en framtida börsnotering var viktigt för mitt beslut, men möjligheterna och potentialen i branschen camping och semesterbyar var nog det som lockade allra mest.

Klicka för större bild


First Camp

First Camp består i dagsläget av tre helägda destinationer (First Camp Karlstad, First Camp Umeå och First Camp Luleå) samt ytterligare sex destinationer som har franchiseavtal med First Camp (Tylösand, Torekov, Årjäng, Dragsö-Karlskrona, Mölle och Kolmården) och som i dagsläget ägs direkt av grundarna. Företaget för löpande diskussioner med såväl kommuner som privata ägare av campingar och boendeanläggningar om uppköp och hoppas kunna presentera nya förvärv senare i år.

Thomas Berg, delägare och ordförande i First Camp Karlstad:
- ”Vi har under det senaste året lagt ner ett stort arbete på att bygga upp strukturkapital i form av avtal, rutiner och inte minst vårt varumärke, så vi räknar med en allt smidigare och mer effektiv etableringsprocess. Vi är numera även ordentligt etablerade i Karlstad och Luleå, som är våra senaste två uppköp, och ser fram emot nya destinationer inom gruppen.”

Läs mer här: www.firstcamp.se

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt