Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

12.12.06

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Kanonsommar för campingarna

Årets campingsommar lär bli en av de bästa någonsin. Trots en trög upptakt på säsongen och ett regnigt avslut i Sydsverige är rekordet från 2003 med 17,1 miljoner gästnätter klart hotat.

Klicka för större bild


– Eftersom campingåret sträcker sig från 1 september till 31 augusti har vi inte årets siffror klara än men de tendensmätningar vi gjort fram till mitten av augusti visar på en ökning av antalet gästnätter med 3–5 procent, säger Peter Jansson, kanslichef på Campingvärdarnas och Stugföretagares Riksförbund (SCR), som har cirka 565 campingvärdar som medlemmar. Alla campingar har dock inte ökat, tvärtom så har sannolikt en del tappat medan andra ökat desto mer.

– Det är faktiskt så att för vissa områden har vädret varit för varmt. Det gäller exempelvis fjällvärlden och kring vissa norrländska älvar. Dit säker sig ofta fiskare, men det varma och torra vädret under framför allt juli gjorde fisket dåligt. Vissa älvar var nu nästan torrlagda.

– Annars är det i regel så att de kustnära campingarna ökar när det är soligt och varmt medan storstadscampingarna brukar tjäna på ett mer omväxlade väder, säger Peter Jansson som också påpekar att de fina campingsiffrorna kunde varit ännu bättre om starten på säsongen inte varit lite trög.

Hitta campingplatser här: www.scr.se och www.camping.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt