Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

23.10.07

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Svenskarna ska locka turister till Sverige

Svenskarna ska själva hjälpa till att locka utländska turister till Sverige.

Svenskarna ska själva hjälpa till att locka utländska turister till Sverige

Svenskarna ska själva hjälpa till att locka utländska turister till Sverige


Med hjälp av privatpersoners egna foton och berättelser om svenska smultronställen ska nyfikna turister inspireras till Sverigebesök. VisitSweden marknadsför Sverige som resmål utomlands på uppdrag av staten och svensk turistnäring. För att locka hit fler utländska turister öppnar VisitSweden nu en mötesplats på nätet, en så kallad online community.

– Mötesplatsen blir en samlingsplats för dem som älskar och kan Sverige och för dem som vill upptäcka och få personliga tips om vad landet erbjuder. När en potentiell besökare har skapat en personlig relation till Sverige ökar lusten att åka hit, säger Maria Ziv, marknadskommunikationsdirektör på VisitSweden.

Communityn öppnas

I början av november öppnas communityn för alla Sverigevänner världen över, men innan dess vill VisitSweden ge alla svenskar möjlighet att bidra med sina personliga tips. Bilderna och reseberättelserna deltar då i en tävling mellan landskapen i Sverige. Första pris är 5 000 kronor i resecheckar på SJ. Vinnande bidrag utses genom att besökarna på communityn själva röstar fram bästa reseberättelse. Berättelserna ska vara på engelska så att alla utländska besökare kan ta del av informationen.

Utvecklingen av VisitSwedens community sker helt öppet. Vem som helst kan följa och påverka utvecklingen via en nystartad utvecklingsblogg.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt