CampingSverige.se

29.5.08

Av: Susanne Barthold
Dela
 

Barnvänligt i Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen har mycket att erbjuda familjer med barn. Här hittar du en översikt på de olika platser i Jämtland där hela familjen kan ha det trevligt och uppleva massor.

Klicka för större bild
Fotograf: Tommy Sjödin


Östersund

Kör GoCart & 4-hjuling
På Östersunds Motorstadion strax utanför Östersund kan du utmana hela familjen på Gocart-race. Inne i centrala Östersund hittar du äventyrshuset Multichallenge som har gocartbanor inomhus och vid Gräfsåsens Skoterstadion kan den som vill prova på att köra 4- hjuling. Tänk på att vissa arrangörer har minimilängdkrav för barn. Förboka gärna.
Östersunds hyrkart: 0730-71 69 71
Multichallenge: 063-14 05 40
Gräfsåsens skoterstadion: 063-51 96 94

Frösö Zoo med cirkus
Här finns mer än 700 olika djur. Hälsa på tigrar, krokodiler och giraffer. Här finns också nöjespark med karuseller, tivoli och cirkusföreställning 2 gånger om dagen (Moskvas stadscirkus gästar sommaren 2008). Tropikhus med ormar, krokodiler, apor och ett stort biologiskt museum.
Öppet: juni–augusti.
Frösö zoo: 063-51 47 43

Södra storsjöbygden

Boule & Bus i Södra Storsjöbygden
I anslutning till Boulehallen i Hällne, Oviken öppnar nu en lekdel som kommer att heta Boule & Bus. Det blir en variant på de större städernas stora lekhallar inrymt i en lada. För de mindre och kanske lite osäkra barnen finns en hage med klossar, bilar, lekstuga med docka och vagn, griffeltavla m m. För de lite större finns studsmadrass, rutschbana, klättervägg för yngre ”stora” barn, gungbräda m m. Lekdelen kan hyras för t ex. Barnkalas och då kan även förtäring beställas.
Förfrågningar/bokningar Tel 0643-100 47 Lena Lingvall

Klicka för större bild
Fotograf: Baversafari.com


Åre

Bäversafari - Familjeäventyr i jämtländsk djungel
Utrustade med flytvästar glider gruppen nedströms längs Dammån i en stor träbåt. Guiden ror nedströms samtidigt som han berättar om ån och dess historia, den hundraåriga flottningsepoken, fiske, djuroch växtlivet i området och självklart en hel del om kvällens huvudattraktion; bävern. Naturen längs ån är enastående vacker och kan liknas med Sveriges Amazonas. Det gäller att vara beredd med kamera och kikare, bävern är ett vaksamt djur. Halvvägs på sträckan går man i land för ett strandhugg med rökt fisk, hembakt tunnbröd, grillkorv, kokkaffe, te och saft. Gästerna får även smaka rökt bäverkött, en riktig delikatess. På väg tillbaka går båten med motor uppströms och nu gäller det att vara vaksam för det är vid den här tiden som bävern är som mest aktiv. Bäversafarin kan bokas perioden 25 juni till 31 augusti tisdag till fredag samt söndag. Samling vid Dammåns Camping kl.18.00 och turen tager ca 3,5 timmar. www.baversafari.com

LOFSDALEN

Möt Loffelina på Trollstigen
Loffelina kommer till Trollskogen och guidar alla barnen runt bland troll, häxor och andra väsen. Här finns också rastplats där eget fika med fördel kan förtäras. Den ligger vackert vid Lofssjön. 50:-/barn, mamma och pappa gratis.
Arrangeras: tisdagar under 26.6-14.8.
Lofsdalen Turistbyrå, 0680-412 33

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt