Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

11.9.08

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Bolon.com
Dela
 

Bolon 2009: Campingmattan som skonar gräset

Efter förra årets succé Halland kommer nu en ny modell av den uppskattade campingmattan.

Klicka för större bild


Mattan togs fram för att passa under husbilsmarkiser, men visade sig ha många fler användningsområden. Uppföljaren, som har kompletterats med ytterligare funktioner och teknik, presenteras i tre sobra färger. Nya Halland är lika slitstark, praktisk och lätt att renhålla. En tydlig skillnad mot föregångaren är den glesare vävstrukturen, vilken bättre skonar underlaget och låter växtligheten andas. En annan skillnad är att den är ännu mjukare att gå på.

Förra året tog Bolon fram sin första kollektion husbilsmattor, som främst var avsedda att läggas under husbilsmarkisen. Men tack vare campingmattornas smarta funktioner lämpar de sig för många fler platser.
Liksom föregångaren kan nya Halland användas på terrassen, under picknickutflykten och som sittunderlag på stranden. Två skillnader utmärker kommande säsongs upplaga. Dels har en tjockare, porösare tråd vävts in, vilket gör mattan ännu mjukare och behagligare. Dels är den vävda strukturen mer öppen tack vare en luftrand som går genom hela mattan. Det gör att den är enklare att hålla ren från sand, smuts och vatten, som lätt rinner ner genom mattan, samt att gräs och annan växtlighet kan andas under mattan. Vissa campingplatser förbjuder mattor som förstör gräset, men med Bolons nya produkt är problemet löst.

Tre nya färgställningarna

De tre nya färgställningarna, mörkgrå, ljusgrå och blå, har fått namnen Storm, Bris och Svall. Nytt för i år är den blanka metallic-liknande tråden. Den gör att mattan skimrar och tycks byta utseende beroende på vilken vinkel den ses ur.

- Metallic ligger helt rätt i tiden och därför ville jag ge våra nyheter lite extra glans. Samtidigt har jag varit mån om att hålla designen stilren och sober så att mattorna inte upplevs omoderna inom några år. Våra campingmattor har ju väldigt lång hållbarhet. Att produkterna håller så länge är inte bara en service- och kvalitetsfråga, utan är även viktigt ur miljöhänsyn. På Bolon lägger vi stor vikt vid att produktion, produkter och hela organisationen präglas av miljömedvetenhet, förklarar Marie Eklund, chefsdesigner på Bolon.

Funktionell

Campingmattan som tål vattentvätt torkar snabbt tack vare den ventilerande vävstrukturen, något som underlättar rengöring och underhåll. Den tål att vikas och användas gång på gång och passar bra både på mjukt och hårt underlag. Mattan kan placeras direkt på marken och spänns upp med klämmor och tältpinnar. Alla tillbehör medföljer, liksom en praktisk väska för förvaring.

Fakta i korthet

- Bredd: 250 cm
- Vikt: ca 480 gr/m²
- Konsumentpris: från 255 SEK/löpmeter
- Andas
- Flamsäker
- Halksäker
- Slitstark
- Krymper inte
- UV-skydd bevarar färgerna
- Miljövänlig

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt