Housecar

CampingSverige.se

29.8.08

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Camping i England i Robin Hoods fotspår

Barn älskar hjältar och Robin Hood är en av de största. Tänk att leka Robin Hood en hel dag. Lära sig allt om honom, vara honom och leka i de skogar där han själv älskade att springa omkring. Barn älskar det. Hallå föräldrar – varför inte leka med!

Klicka för större bild


Börja i Nottingham

Mitt inne i området East Midlands finns de skogar, där Robin Hood och hans muntra vänner roade sig för ca 800 år sedan. Legenden lever i bästa välmående och vi alla känner till historian, kanske med Kevin Costner som huvudperson eller Disneys älskade räv. Oavsett vilken favorit man har, kommer man snabbt i stämning genom att besöka Nottingham och den berömda Sherwood skogen norr om byn. Det bästa är, att utgå från själva Nottingham, som med sina 60 000 invånare är en modern storstad, som bjuder på mycket mer än Robin Hood.

Klicka för större bild


The Tales of Robin Hood

Varje gång Robin Hood nämns, hör man också lady Marions namn. Hon var hans stora kärlek. Det är också därför helt naturligt att upplevelseparken ”The Tales of Robin Hood” ligger på Maid Marion Way. Platsen är uppdelad i ett muséeum med filmplanscher, filmer och ljudklipp från alla de utgåvor av spelfilm, tv-serier och radioprogram som finns.

Den andra och bästa delen är små vagnar som transporterar en genom Nottinghams gator och Sherwood skogen, som man tror den såg ut på 12-1300-talet. Det är självklart Robin Hood, som är guide. Efter ett besök på denna plats har man historien klar för sig.

Klicka för större bild


Nottingham Castle

Hängandes ut över Nottinghams gator ligger Nottingham Castle, som uppfördes 1674 av hertigen av Newcastle. På samma plats låg tidigare en borg från 1068. Av okänd anledning är det dock endast Robin Hood som har fått sin egen bronsstaty framför slottet, även om han aldrig har bott där. Inne i slottsparken finns en stor lekplats tillsammans med överdådiga blomsterarrangemang, som avslöjar historien om kärleken mellan Robin Hood och Lady Marion.

Klicka för större bild


Sen skall det lekas

När man har kommit i riktig god Robin Hood stämning och lärt sig allt om historien, handlar det om att komma ut i skogen. På väg till Sherwood skogen passerar man Robin Hoods hem på väg A614. Parkerar man bilen vid Sherwood Forest Visitor Center, som är lätt att hitta på grund av bra skyltning. Detta center berättar också historien om Robin Hood om än i lite mindre detaljerad form. Barnen kan klä ut sig till självaste Robin Hood eller Lady Marion, för att sedan gå ut på äventyr i skogen. Är man redo för en promenad på ½ timme kommer man in till The Major Oak, som är en ca 1 000 år gammal ek. Den är 15 meter hög och mäter 11 meter i omkrets. Det sägs att det var Robin Hoods föredragna gömställe. Oavsett vad så är skogen en fantastisk upplevelse för både barn och vuxna. Ta med lunchen i ryggsäcken och leta upp en vacker plats att äta den på, medan barnen leker rövare och banditer.

Klicka för större bild


Hjälten Robin Hood

Robin Hood levde som fredlös omkring 1200. Hans bästa vänner var Little-John och Brother-Tuck. Han kommer alltid att kommas ihåg som hjälten som tog från de rika och gav till de fattiga. Den modiga som tog upp kampen med övermakten för att till sist vinna kärleken till den vackra Lady Marion. Dagen kan avslutas med ett litet stopp vid kyrkan Edwinstowe, där man tror att Robin Hood och Lady Marion gifte sig.

Klicka för större bild


Hitta campingplatsen

Med husvagn på kroken i England rekommenderas det alltid att köra från plats till plats, och sedan använda platsen som utgångspunkt. Det finns sällan plats på parkeringsplatser och man kommer snabbt på mycket små vägar. Vänstertrafiken är en vanesak och inga problem. Campingplatserna är lätta att komma intill, så ställ vagnen och åk på upptäcktsfärd. Platserna ligger utanför städerna i vacker natur. Standarden varierar kraftigt.

Här bodde vi

Thornton´s Holt Camping Park, liten mysig campingplats som har det nödvändigaste. Fin inomhus pool.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt