Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.9.08

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg
Dela
 

Campingälskare tar över Provia Mobil

Provia Mobil i Helsingborg har fått nya ägare. Det är paret Mona och Tommy Persson som nu tagit över Kjell Wantzins livsverk. Med erfarenhet från nästan ett helt liv som campare tror de sig veta vad kunderna vill ha.

Mona och Tommy Persson är nya ägare till Provia Mobil i Helsingborg

Mona och Tommy Persson är nya ägare till Provia Mobil i Helsingborg


– Jag tillhör tredje generationens husvagnsägare. Så länge jag kan minnas har det alltid varit husvagn och camping på semestern, säger Tommy Persson som nu bytt ett yrkesliv som underhållschef i processindustrin till att driva ett av de större husbilsoch husvagnsföretagen i södra Sverige.

Hustrun Mona har lämnat en anställning som ekonomichef och hon får nu givetvis användning för de yrkeskunskaperna och erfarenheterna men som företagsledare i stället. Liksom Tommy har hon också många upplevelser av campinglivet.

– Jag tror det är en stor fördel att vi så att säga kommer in bakvägen. Vi tar med oss de erfarenheter vi gjort som konsumenter samtidigt som vi kan se på försäljnings- och servicesidan i branschen med oförstörda ögon. Inte minst vet vi att det finns en del att förbättra vad gäller eftermarknaden. Genom mitt tidigare jobb har jag också lärt mycket om underhåll och mekanik medan Mona kan sköta ekonomin och den administrativa biten. På så sätt kompletterar vi varandra, säger Tommy Persson.

– Som erfarna campare betare som varit med länge i branschen, inflikar Mona.

Starka märken

Totalt är det tio personer som i dag arbetar på Provia Mobil förutom ägarna. Företaget är återförsäljare av husvagnsmärkena Solifer, Polar och Adria och husbilar från Adria och Dethleffs, samtliga väletablerade märken på den svenska marknaden.

– Jag tycker det är väldigt starka kort vi har på handen. Vi är exempelvis landets största återförsäljare av Adriatik, husbilarna från Adria. Husbilsbranschen befinner sig i ett intressant läge i Sverige med en kraftig uppgång de senaste åren. Det finns pionjäranda hos dem som köper husbil, det är därför de hälsar på varandra längs vägarna, säger Tommy.

Provia har framför allt gjort sig känt som ett husbilsföretag. Förre ägaren Kjell Wantzin fick dock en tuff start som importör av Pilote husbilar i början av 90-talet då lågkonjunkturen slog hårt mot den gryende husbilsförsäljningen. Men sedan dess har det bara gått uppåt och de tidigare hyrda lokalerna vid anläggningen i Sydhamnen i Helsingborg ägs sedan några år tillbaka av Provia.

Värnar gamla kunder

– Vad gäller Pilote började vi fasa ut det märket under förra året för att fokusera på Dethleffs och Adriatik. Vi tror det är bra att inte splittra upp sig på för många märken. Samtidigt tänker vi värna om alla gamla Pilotekunder genom att fortsätta serva deras bilar och hålla med reservdelar, påpekar Tommy.

Vad var det då som fick Tommy och Mona Persson att sadla om och satsa på något helt nytt?

– Man kommer till en viss punkt i livet då man börjar fundera på vad man ska göra resten av tiden i sitt yrkesliv. Tommy och jag börjar närma oss 50-årsstrecket och det är nog en sådan tidpunkt. Tankarna har i alla fall funnits där en tid och förra sommaren kände vi att det var dags, säger Mona.

Bland det första de gjorde var att sälja sin husvagn. Båda insåg att tiden med sommarsemester i husvagn var över med tanke på att de bytt sida och nu ska hjälpa och serva alla dem som de delar intresse med.

– Men vi tänker inte ge upp campinglivet. Vi får väl försöka hinna med några turer när det är lite lugnare. Då ska vi också prova på det här med husbil, det ska bli spännande, avslutar Tommy Persson.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt