Campingliv på Marstrand

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Vad är bättre än sol, sommar och semester på kusten? Känna vinden blåsa i håret och vakna till hesa måsars skrik, mjuka vågor som sköljer in över stranden. Utanför Göteborg hittar man det goda livet.

Klicka för större bild Yyyhihaaa! Barnen springer ut i vattnet, temperaturen är fortfarande låg så skriken hörs över hela campingplatsen. Marstrand Familjecamping ligger i gårdsmiljö endast 4 mil från storstadens puls. Avståndet gör att man kan göra en dagstur in till förlustelseparken Liseberg, handla på Avenyn eller ta en titt på de vackra växterna i Trädgårdsföreningen eller på Botaniska. Samtidigt känns metropolen så fjärran. Här ute är det idyll som råder – det glittrar i vattnet och vardagen lyser med sin frånvaro. Semesterkänslan sitter som gjuten. Det ligger en doft av nybakade frallor över hela campingplatsen. Butiken är inte stor men oftast finns det ändå färska tidningar, nybakat bröd och nybryggt kaffe. Allt som behövs för att ge det där lilla extra lyckoruset. Det, och nya vänner: – Det bästa med att campa är att man får nya vänner, säger Arvid.-Jepp, och att vi kan bada hela tiden, instämmer Roland. – Och grilla korv på kvällen! Det är tidigt på morgonen, men de två pojkarna har redan lyckats övertala sina föräldrar till att köpa glass åt dem. Äkta semesterglädje är sol, bad och en daglig dos krabbfångst. Det är bara 100 meter från platsen till sandstranden och ungarna hittar vägen själva. De vuxna gömmer sig oftast bland klipporna, men på kvällen är det en och annan som också testar sin fiskelycka. Om fiskelyckan uteblir hjälper ägarna av platsen, Anette och Lars Torkelson, gärna till med båthyra eller en plats på en av de större fiskebåtarna.

Klicka för större bild Bortglömd pärlaFrån campingplatsen bort till färjan, som tar gästerna över till den sägenomspunna ön Marstrand, är det 15 minuters promenad. Marstrand är känt för kungliga traditioner, och vid slutet av 1800-talet brukade Oscar II:s båt Drott ligga i hamnen varje sommar, till stor glädje för öns invånare. Kungen och hans sällskap ankom till ön för att festa, sola och för att njuta av livet. Det var så Marstrands rykte som ett tillhåll för överklassen började. I dag är det de kungliga  partyprinsessorna som ivrigt gästar Marstrand under sommaren i samband med de stora segelregattorna. Vi försöker ordna förhållandena så att våra gäster får ut mesta möjliga av området. Som familjecamping lägger vi stor vikt på att folk i alla åldersgrupper skall trivas maximalt. Ön Marstrand är som en oupptäckt pärla bland många norrmän, fastslår Lars med ett leende.

Klicka för större bild OmväxlingMassa båtliv, folkliv och rörelse på gatorna, vacker arkitektur, gallerier och småbutiker samt uteställen och restauranger gör att en färjetur över till ön ger omväxling för campinggästerna. Några föredrar dock att stanna kvar på platsen det mesta av tiden. – Detta är något av det vackraste Bohuslän har att bjuda på, berättar Torkelsson. En av sakerna som gör Marstrand så speciellt är den förnäma stämning som vilar över ön. – Historiskt sett är ön norsk också, visste du det? Platsen har haft många norrmän på besök under årens lopp, men vi hälsar såklart fler välkomna! Vi är extremt lyckliga över belägenheten och möjligheterna som därmed knyts till ampingen, och det märks också på gästerna. Barnen får nya vänner, familjerna badar och har det trevligt tillsammans i vattenkanten – och atmosfären som vilar över campingplatsen är jättefin, avslutar han.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket