Classic Britain: Guide till rundresor i Storbritannien

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

VisitBritain har nu samlat det bästa från klassisk brittisk historia och kultur på en ny webbplats. Sidan guidar till karaktäristiska brittiska städer och områden från norr till söder.

Klicka för större bild Den nya webbplatsen är en interaktiv by utan namn. Besökarna på sajten ska fram till 5 maj själva ge namnförslag till Storbritanniens egen webb-by. Bakom varje byggnad, som alla är hämtade från kända brittiska platser, gömmer sig olika resetips. Svenskar har en förkärlek för brittiska deckarserier och romantiska filmer som utspelar sig på den engelska landsbygden. Därför lanseras Classic Britain, en ny guide till rundresor i Storbritannien med fokus på klassiska, pittoreska byar.    – Upptäck Shakespeare’s hemstad Stratford-upon-Avon och följ i poetens fotspår – Utforska 2000 år av Yorks historia kring den 3,4 kilometer långa stadsmuren eller längs den kullerstenbelagda shoppinggatan the Shambles, den är en av de äldsta i Europa. – Besök staden som sägs ha den ”bästa katedralen på jorden” – Durham. Staden går även under signumet ”den perfekta lilla staden”. Njut av afternoon tea på ett lokalt tehus, titta in i en antik bokaffär eller spatsera runt och utforska historien som syns i varje liten kullersten på gatorna.  Classic Britain är ett samarbete mellan VisitBritain, England’s North Country, DFDS Seaways och Twinings.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket