Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

21.10.08

Av: Leif Berglund
Dela
 

Dethleff 2009: Globeline ny stärna på himlen

Starka färger men också motorstyrka karakteriserar den nya stjärnan i Dethleffs modellutbud – Globeline. Att tala om stjärna är inte fel med tanke på att det här är den första husbilsserie på tio år från Dethleffs som har Mercedes som basfordon.

En färgstark utmanare bland alla husbilsmodeller är den nya Globeline. Detta är den första husbilsserien på tio år från Dethleffs som byggs på Mercedes

En färgstark utmanare bland alla husbilsmodeller är den nya Globeline. Detta är den första husbilsserien på tio år från Dethleffs som byggs på Mercedes
Fotograf: Husvagn på Väg


De nya Globeline-bilarna

De nya Globeline-bilarna kan antingen fås med en Mercedesmotor på 150 eller 184 hästkrafter. Den förstnämnda erbjuds med automatväxel eller med manuell låda medan den motorstarkare Sprinter 318 endast levereras med automatlåda. Gemensamt är att de är byggda på Alkos:s låga bredspåriga chassi.

Globeline byggs i fyra modeller i standardfärgen vit men tre lite mer klatschiga varianter finns om man är beredd att betala lite mer. Mest spännande kanske den i jaspisblå metallic är med påbyggnad i titansilver.

Magic Edition

Ytterligare en trendigt färgsatt Dethleffsmodell är den nya Magic Edition, som också finns med fyra olika planlösningar. Vad sägs om en svartmetallic hyttdel som övergår i en påbyggnad med inslag av silver? Magic Edition är byggd på Fiat och finns med tre motorstorlekar.

Den bokstavligt största nyheten i år från den tyska tillverkaren är dock en mycket tung och exklusiv integrerad bil med beteckningen XXL PremiumLiner. Det handlar om en riktig bjässe på sex ton som visades första gången på Düsseldorfmässsan i månadsskiftet augusti september. Det man närmast kan jämföra denna modell med är bilarna från Niesmann och de kvalar därmed in i den absoluta lyxklassen.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt