Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

9.9.08

Av: Helle Andersen Fotograf: Hymercenter.se
Dela
 

Hymer 2009: Nya Hymer Car 312 och 322

Hymer har för första gången ett komplett modellprogram, med bilar i alla fordonssegment. Här presenteras  årets nyheter från Hymer Car.

Model 2009: Hymer Car 322

Model 2009: Hymer Car 322


I januari presenterades den nya Hymer Car som är en superkompakt husbil baserat på 40 års erfarenhet. De kompakta måtten på 5.99 meter lång och 2.08 meter bred för modellen Hymer Car 322, samt 5.41 meter lång och 2.08 meter bred för Hymer Car 312, gör dessa husbilar idealiska för personer som söker en kompakt husbil med utmärkt boendekomfort. Hymer Car kommer att kunna levereras lackerade i färgerna ”Banquise vit” eller ”Line blå”, men går också att få i de exklusiva metalliclackeringarna ”Lago blå”, ”Golden vit” och ”Alumino grå”.

Hymer Car 322 med kök, badrum och bakre säng har fungerat väl och med detta kommer nu ännu en variant på denna planlösning. Från och med modellprogram 2009 presenteras den tidigare nämnda Hymer Car 312, som blir minstingen i serien.

Hymer valt träslaget Madeira valnötsträ med silverapplikationer till inredningsdesignen

Hymer valt träslaget Madeira valnötsträ med silverapplikationer till inredningsdesignen


Modern boendeatmosfär

Hymer valt träslaget Madeira valnötsträ med silverapplikationer till inredningsdesignen för att skapa en modern boendeatmosfär. Modellerna är utrustade med generösa lastutrymmen så som en stor hylla över förarhytten, i hela fordonets bredd. I komfortköket finns en rostfri diskbänk med två brännare och fyra kökslådor som också är mycket rymliga. För större kyl och fryskapacitet finns det 97 liters stora kylskåp som extrautrustning (Serie: 70 liter). Sängen bak kan öppnas åt sidan för att komma åt det stora lastutrymmet på golvet. Där finns också ett system för att kunna surra fast bagage, cyklar eller liknande.

Hymer Car är designad att använda i vardagen, men också på vintern. Husbilen är utrustad med den 6000 W starka dieselvärmepannan DualTop Webasto vilket möjliggör en behaglig kombinerad värme i ett avancerat system för vardagsrummet samt hytt. Taket och väggarna är isolerade med tio millimeter PE‐skum, och golvet med hela 20 millimeter i samma material. Det finns också en 11 l varmvattenberedare samt en 100 liter stor friskvattentank (90 liter Hymer Car 312).

Nya Hymer Car kommer att presenteras senare under hösten och alltså inte på årets Elmia mässa.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt