Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

15.1.09

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Isabella.net
Dela
 

Isabella 2009: Nya SnowBoy vinterförtält

Europas största specialfabrik som producerar förtält, Isabella i Vejle i Danmark, har vidareutvecklat sitt mest sålda vinterförtält Snowboy, med en lite större utgåva som har fått modellbeteckningen Snowboy Lux.

Trots sin storlek är Snowboy Lux konstruerad för att kunna klara mycket extremt vinterväder

Trots sin storlek är Snowboy Lux konstruerad för att kunna klara mycket extremt vinterväder


Lyx-utgåvan har en bottenyta på 180x240 cm, vilket innebär att tältet både kan användas som vinteruterum och som kombinerat förvaringsutrymme eller hall. Trots sin storlek är Snowboy Lux i sin standardutgåva ett ytterst stabilt förtält som har fått behålla sin förmåga att fungera utmärkt under mycket extrema väderförhållanden. Men önskar man att campa där vädergudarna visar sig från deras allra sämsta sida är det en god idé att anskaffa ett extra robust stångsystem och speciella tältpinnar, som kan fås som extra utrustning. Superstället, som det kallas, har ett extra kryss i taket, samt en stödstång i fronten. I förväg är Snowboytälten konstruerade med en ”knäck” i taket, således att regn och snö snabbt glider ner.

Snowboy Lux passar till i stort sett alla husvagnstyper, i de fall vintertältet uteslutande monteras i husvagnens tak och tillsluter vagnens sidor med hjälp av kraftiga gummikuddar, lodräta stödstänger på båda sidor samt ett speciellt klickprofilsystem som tillsluter förtältet helt tätt till vagnen. Det finns dörrar i båda gavlarna. De har den finess att de båda kan öppnas nedifrån eller uppifrån. Även om vinden rycker i bardunerna och snön faller tät så kan det faktiskt låta sig göra att använda Snowboy som ett uterum, bara man har det rätta golvet som kan isolera mot både kyla och fukt nerifrån. Dessutom är det nödvändigt med en bra värmekälla och med hänsyn till kondensvatten ett termoloft, som kan fås som extrautrustning.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt