CampingSverige.se

29.3.08

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Bsrthold
Dela
 

Isabella 2008: Penta – det mest sålda fastliggarförtältet

Penta är inte enbart Isabellas mest sålda fastliggarförtält, utan också det mest sålda stora fastliggartältet i Europa, där Penta inte ens finns representerat.

Penta är Isabellas mest sålda fastliggarförtält

Penta är Isabellas mest sålda fastliggarförtält


Under åren har den fortsatta produktutvecklingen gjort att det femkantade Penta fortfarande karaktäriseras som förtältens Rolls Royce. Pentas popularitet sägs bero på flera saker. Dess rymlighet och avsaknaden av den irriterande mittstången i tältet betyder mycket för många, liksom ljusinsläppet via de två extra ljusfälten i taket.  

Men också den vackra designen med dess blågrå och mörkblå fasader och stilrena vita gardiner har stor betydelse för många campare. Utöver det tillkommer Isabellas höga kvalitet i materialen och i förarbetet. Dessutom är Penta också ganska okomplicerat att montera så länge man följer instruktionerna. Trots sin storlek är Penta som sagt ganska smidigt att sätta upp. Instruktioner finns att tillgå antingen på papper eller på video.

Stabilt förtält trots sin storlek

Ett smart tips inför monteringen är att spraya impregneringsvätska i vagnskenan så blir det lättare att dra på tältet på husvagnen. Dessutom kan det vara bra att ha en Hercules Twin, en liten uppfinning som gör det enklare att spänna tältstängerna och därmed också tältduken. Trots sin storlek står Penta alltså mycket stabilt, även de dagar då vädergudarna visar sig från sin lite mindre trevliga sida. Orsaken skall vara själva konstruktionen utan några höga hörn och dess femkantiga design som gör att vinden inte får något grepp. Men vill man både gå med skärp och hängslen så kan man stormsäkra med extra stänger och kraftigare tältpinnar.

Klicka för större bild


Bygg om till solskydd eller terrass

Designmässigt är Penta också speciellt med sitt överhäng hela vägen runt på taket som ser till att smuts inte rinner ned längs tältets sida vid regnväder, och att det i starkt solsken fungerar som en liten markis. Det är möjligt att gå in i både höger och vänster sida. Front och gavel kan tas av helt och hållet så att man kan få marknadens största solskydd eller terrass. Om man trots all den platsen som Penta ger,  gärna vill ha mer utrymme, är det möjligt att som extrautrustning köpa till en utbyggnad med innertält, vilken monteras i en av gavlarna. Man kan också köpa till ett Shadow solskydd som monteras på fronten eller på en av gavlarna.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt