Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

11.10.08

Av: Leif Berglund Fotograf: Husvagn på Väg
Dela
 

Knaus 2009: Visar upp flera små nykomlingar plus en bjässe

Knaus visar upp ett stort antal husbilar ur sitt breda sortiment på årets Caravan Show. Nya mindre modeller för året är Flex och Camp i Box Star-serien, 800 LQ i lyxklassen samt en serie integrerade instegsmodeller kallade Sport Liner.

Att den nya Sun Liner 800 LQ från Knaus är en husbil i den absoluta toppklassen bland stora integrerade bilar behöver man inte betvivla när man ser den exklusiva inredningen

Att den nya Sun Liner 800 LQ från Knaus är en husbil i den absoluta toppklassen bland stora integrerade bilar behöver man inte betvivla när man ser den exklusiva inredningen


Sport Liner är alltså tänkt som alternativ till nya husbilsägare som vill ha en helintegrerad bil. Vanligast är annars att de flesta husbilsnoviser börjar med en alkovbyggd eller en halvintegrerad bil. Nya serien med fyra modeller är kompakt men ger ändå en generös rymdkänsla enligt tillverkaren. Bilarna är utan onödigt lyx och har därför en attraktiv prisbild.

Relativt billiga är också bilarna i Box Star-serien, som är kompakta, från fem till sex meter. Totalt finns sex modeller att välja mellan varav Flex 600 och Camp 600 är nya för året. Box Starbilar har i år nyutvecklade toalettrum.

Handfat i kristall

Största nyheten, bokstavligt talat, är 800 LQ i Sun Liner-serien. Här hand- lar det om stora helintegrerade i lyxbilsklassen. 800 LQ har fristående dubbelsäng, separat elegant duschkabin, handfat i kristallglas och stora symmetrisk byggda garderober. I Sun Linerbilarna saknas knappast något. Det ska vara centraldammsugare men den kan fås mot ett pristilläg.

I den högsta premiumklassen för halvintegrerade modeller – Sun TI – har bilarna fått en ny möbelkonstruktion som ger bättre luftcirkulation, kraftigare dynor för bättre sitt- och liggkomfort samt två nya sittgruppsalternativ. Sun Ti-modellerna byggs på Fiat med ett helt nytt yttre utseende som även kan fås i silvermetallic.

För serierna Van TI samt V-liner och även Sport TI har det endast skett smärre detaljförändringar.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt