LMC: Känsla av rymd

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Är det för trångt ger inredningarna alfa och omega en känsla av rymd. Design av möbler, fasta inventarier och inte minst ljus är en hel vetenskap när det gäller inredningar av såväl segelbåtar som husvagnar.

Den hævede sengs placering med hovedgærdet mod sidevæggen giver en god fornemmelse af rum og plads i den lyse vogn

Den hævede sengs placering med hovedgærdet mod sidevæggen giver en god fornemmelse af rum og plads i den lyse vogn Hos den tyska husvagnsproducenten, LMC Caravan, ligger man långt fram när det gäller kombinationen av de bästa designtraditionerna från såväl det maritima livet och campinglivet. I LMC´s 2008 – års modeller har det lekts med ljusdesignen, både när det gäller konstgjord stämningsbelysning och placering av fönster. Samtidigt har LMC lanserat en helt ny grundritning av två modeller i storleken 5,6 meter. Det gäller Münsterland 565 RBD i mellanklassen och toppklassmodellen Ambassador 565 RBD. Det speciella med grundritningen hos 565 RBDn är sovavdelningen där den friställda sängen har placerats med sänggaveln mot sidoväggen. Man kan gå runt om den på tre sidor och får därmed bra åtkomst till överskåpen. Samtidigt är den sänkt så man har fri utsikt från sängen och ut genom sidorutan. Det har också blivit plats över för ett sängbord med tillräcklig plats för vad som behövs i ett sådant. Köket har placerats ut mot förtältet så det är här tal om ett kök där man kan vara social och har kontakt både med förtältet och den stora rundsittgruppen i främre delen av vagnen. Köket är dessutom försett med en snygg fläkt och ett högt kylskåp på motsatt sida av köket.Toalett och dusch har placerat på motsatt sida, mitt i vagnen och här briljerar Ambassador 565 RBD med en hittills ovanlig detalj – den blå LED-upplysta vattenstrålen i det vita handfatet. Hela inredningen, särskilt sängens placering, ger en bra rumskänsla som förstärks då det är tal om mycket öppna och ljusa vagnar med klara takluckor och stora fönster. En smart detalj till vinteranvändning är att man kan dra ner myggnätet och få en mer isolerande effekt samtidigt som man kan se ut, men ingen kan se in. Även om grundritningen är densamma i de två modellerna är materialval och utformning olika. Med en prisskillnad på omkring 50.000 kr får man också en del extra för pengarna, om man väljer en Ambassador 565 RBD. Men bägge modellerna kan utrustas helt efter kundens önskemål med exempelvis Alde centralvärme, vattenburen golvvärme, sätesvärme, gasugn och flera monteringsmöjligheter för platt-TV.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket