Mercedes vinner på att hålla låg AL-KO nivå

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

För säsong 09 presenterar nu allt fler tillverkare modeller byggda på nya Mercedes Benz Sprinter med AL-KO chassi – det första och hittills enda lågbyggda husbilschassiet med bakhjulsdrift och individuell fjädring.

Klicka för större bild Redan tidigare bygger Concorde, Frankia och Carthago på det unika chassiet. Nu följer Dethleffs efter med en halvintegrerad Globelinerserie. Adria presenterar även de en halvintegrerad bil och senare kommer Bürstner med Aero Van. Till denna skara sällar sig nu också svenska Nordic som har premiär för en halvintegrerad modellvariant, företagets första på ett AL-KO chassi. Gemensamt är att det nya sänkta AL-KO chassiet med bred spårvidd bak har gett möjlighet att bygga husbilar med mycket låg totalhöjd och personbilsliknande egenskaper vad gäller lättkördhet, stabilitet och komfort.AL-KO kommer att kunna beställas med riktig original MB hör och sänkbar luftfjädring för bakaxeln.Detta blir extrautrustning.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket