Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

25.9.08

Av: Helle Andersen
Dela
 

Niesmann-Bischoff 2009: Nya Niesmann Flair

Niesmann-Bischoff satsar i år stort på att förnya företagets varumärke med en ny logotyp. Här presenteras årets nyheter från Niesmann.

Klicka för större bild


2009 års Niesmann Flair har fått en förkortat totallängd med 11 cm till 799 cm respektive 849 cm på, trots detta så har den invändiga längden ökat med 13 cm. Detta har gjorts möjligt tack vare en ny typ av husbilskonstruktion. En helt ny front har utvecklats där sidogälar skall föra  luften till motorn för bättre ventilation, samt att slippa smuts från sidorutorna.

Börjar vi titta på de tekniska data märker vi att det har hänt mycket under ytan på nya Niesmann Flair. Eller vad sägs om 2x 160 Ah batterier, 2x 22 A laddare, frisk och avloppskapacitet på 300 liter respektive 250 liter. Man har också monterat tankar och teknisk utrustning i en servicevänlig modul på samma plats i samtliga planlösningar, för att underlätta underhåll och inspektion. Som vanligt levereras Niesmann Flair med ALDE vattenburen värme som kontrolleras genom en LCD‐panel av senaste generation. Alla nya modeller har en modern FlowJet vattenpump för vattenförsörjning. Cityvattenanslutningen har också standardiserats  med hjälp av Gardena‐kontakter.

Klicka för större bild


Nya inredningar skapa en trevlig atmosfär

Den nya inredningen och möbler är i valnöt i ädel stil för att skapa en trevlig atmosfär. Ovanför skåp och längs med taket finns en indirekt belysning för att öka mysfaktorn som kan tonas efter behag. Den nya köksdesignen går att jämföra med ett modernt hemmakök, med separat hylla för kaffebryggare, en ny infällbar vattenarmatur, tre stycken gasolbrännare i gasolköket samt nya avlastningsytor. Det nya badrummet har fått en ny Thetford‐kassettoalett med keramisk skål,  men kan också fås med en 100 liter fast tank.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt