Parken Zoo i Eskilstuna – för hela familjen

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Parken Zoo i Eskilstuna passar utmärkt för en spännande och lärorik dagsutflykt för hela familjen. Det finns mycket att se och lära i parken och vill man stanna längre än en dag går det utmärkt att övernatta i Parken Zoos fyrstjärniga Camping & Stugby.

Klicka för större bild I år har Parken Zoo blivit hem åt en hel del nya djur, men de gamla finns självklart kvar. Djuren är uppdelade efter de världsdelar som de kommer ifrån, du kan besöka Afrika, Asien, Australien och Sydamerika, allt på samma dag. Du kan även besöka Amazonas, ett tropikhus som ger känslan av att vara i en riktig djungel. Pallaskatten, sumatratigern, amurleoparden och sandkatten är några av de nya djur som har flyttat in för att av Parken Zoo bli räddade från utrotning. Djuren kan man självklart gå runt och kika på i egen takt, men vill man lära sig ännu mer om dem kan man göra det i Parken Zoos egen Zooskola. Parken Zoo ligger i framkanten i Sverige och Europa när det gäller forskning kring bevarande av utrotningshotade djurarter. Som besökare i Parken Zoo märker man det på att allt fler hotade djurarter kommer till parken och att större fokus läggs på information och utbildning. Nytt för i år är att besökarna kommer att kunna följa några av forskningsprojekten på plats och ställa frågor till forskarna. På Parken Zoo finns även en nöjespark. Där kan du bland annat åka Berg- och dalbanan JetSet, Radiobilar, Virvelvinden och den klassiska hästkarusellen. Det finns karuseller som passar alla, även yngre barn.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket