Schweiz: Camping i Luzern – alplandets pärla

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Det neutrala Schweiz som aldrig blandar sig i något – är varken tråkigt eller opersonligt – tvärtemot. Här finns en spännande blandning av nytt och gammalt, pulserande storstäder och storslagen natur.

Vi fann en fin campingplats utanför staden Luzern i centrala Schweiz

Vi fann en fin campingplats utanför staden Luzern i centrala Schweiz Detta varierande alpland är i mångas ögon ett dyrt ställe att semestra på. Men i en välutrustad husbil med all den lyx man kan föreställa sig, finns det både pengar att spara och stor frihet, därför att man själv bestämmer både fart och destination. Vi hittade en härlig campingplats utanför staden Luzern i det centrala Schweiz. Då det blev möjligt att passera passövergången vid St. Gotthard under 1200-talet blomstrade Luzern upp som en viktig handelsstad. Den grundlades redan under 900-talet vid floden Reuss och den nordvästra änden av Vierwaldstätter-sjön vid foten av Alperna. Med andra ord i den vackraste och mest varierande natur man kan tänka sig.

Stadens kännemärke är Kapelbrücke, som är Europas äldsta träbro och byggd år 1333

Stadens kännemärke är Kapelbrücke, som är Europas äldsta träbro och byggd år 1333 Stadens kännemärke är Kapelbrücke, som är Europas äldsta träbro och byggd år 1333. Den är 200 meter lång och är ett imponerande byggnadsverk. En katastrofal brand 1993 ödelade tyvärr stora delar av bron, så att man i dag endast kan se 25 av de 111 gavelmålerier som beskrev stadens historia. Vid återuppbyggnaden blev det åttakantiga vakttornet mitt på bron ombyggt till ett skråhus, där man i dag säljer välkända schweiziska souvenirer såsom klockor och schweizerknivar. Bron förbinder fortfarande de två stadsdelarna för gående. På båda sidor om floden finns det många smågator för den shoppingintresserade turisten. På den norra sidan finns de flesta historiska sevärdheterna och längs Schweizerhofquai, ett långt, grönt och vackert promenadstråk längs sjön, ser man både turister och lokalbefolkning. Schweiz är ett bra campingland med ca 330 campingplatser fördelade över hela landet. Vi bodde på Camping International Lido, som ligger utanför staden och ända nere vid sjön. En utmärkt plats om man vill kombinera stadssemestern med en mera avslappnande semester. Den är mycket lämplig om man bara vill övernatta en natt eller om man vill stanna i flera dagar. Goda husbilsfaciliteter.På denna campingplats, precis som på de flesta andra campingplatser i Schweiz, har man ett annat eluttag. Man kan låna en adapter hos platschefen mot en depositionsavgift. Var också uppmärksam på att det ofta är mycket långt till eluttagen, så vi rekommenderar er att ha förlängningskablar med.

Lejonmonumentet, Löwendenkmal från 1820

Lejonmonumentet, Löwendenkmal från 1820 En plats som man ska besöka i Luzern är Lejonmonumentet, Löwendenkmal från 1820, som är en anmärkningsvärdig relief efter förlaga av danske Bertel Thorvaldsen. Lejonet som ligger i en 20 meter hög klippa, symboliserar schweizergardisternas stora slag vid Tuilerierna den 10 augusti 1792. Minnesmärket ligger vid Gletchergarten och är ett vackert och grönt område långt ifrån stadens larmande gator.Med husvagn på kroken eller i en husbil finns det pengar att spara på både övernattning och restaurangbesök, därför att man kan äta hemma precis när man har lust. Vi kan stanna och äta lunch i det fria eller äta lunch ute och laga mat på grillen hemma på kvällen. Våra barn Mie och Mathias kan komma i säng i tid medan vi kan sitta ute och njuta av aftonstämningen i lugn och ro. Husbilen ger även frihet. Frihet att resa som vi vill. Stanna när vi har lust och köra vidare när vi har sett det vi ska se. Vi bestämmer själva.

Klicka för större bild FaktaVi bodde på: Camping International Lido ****www.camping-international.chFler finns på www.campingtcs.ch (ca 330 st.)El:Adapter kan lånas hos platschefen mot en depositionsavgift.Glöm inte förlängningskablar – gärna 25 meter.Vignett:För att köra på de schweiziska motorvägarna ska man ha en vignett, ett klistermärke på betald vägavgift som ska placeras på vindrutans insida. Den kan man köpa på bensinstationer före gränsen, Tunnlarna St. Gotthard, Seelisberg och San Bernardino ingår. Turistinformationwww.myswitzerland.com och www.centralswitzerland.ch

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket