Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

29.10.08

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Sun Living: Världspremiär för ny husbilsserie

Lite i skymundan var det premiär för en helt ny husbilsserie på Elmia-mässan. Där visades för första gången modellserien Lido samt kompakthusbilen Flexo – båda från spanska Sun Roller.

Kök med separat kyl i Lido A 11

Kök med separat kyl i Lido A 11


Sun Roller har tillverkat husvagnar och husbilar

Hos Sun Roller har man tillverkat husvagnar och husbilar – men även villavagnar – i mer än 30 år. Två inhemska fabriker finns, och efter att Adria övertog merparten av aktierna i företaget för knappt två år sedan, finns även möjlighet att utnyttja tillverkningskapaciteten i den hypermoderna fabriken i Novo Mesto.

Detta har lett till att husbilsprogrammet kunnat utvidgas rejält, och på Elmia-mässan var det världspremiär för Sun Living Lido – serien omfattar både alkovhusbilar och halvintegrerade husbilar – och för kompakthusbilen Flexo.

Populär säng i halvintegrerade Lido S 12

Populär säng i halvintegrerade Lido S 12


Sun Living kan erbjuda

– Med Sun Living kan vi erbjuda mycket prisvärda husbilar som säkert kommer att attraherar förstagångsköparna. Det säger Markus Qvarnström på Adria Caravan AB, som även importerar Sun Living.

Samtliga nu presenterade bilar är baserade å Fiat Ducato, och de kan fås med 2,2- eller 2,3-litersmotor på 100 respektive 130 (i kompakta Flexo 120) hästkrafter.

Alkovbädden mäter hela 140 x 210 cm

Alkovbädden mäter hela 140 x 210 cm


Lido-serien

De bilar ur Lido-serien som importeras till Sverige består av två alkovmodeller och tre halvintegrerade modeller, och de största modellerna av varje typ har plats för upp till sex personer.

Minsta halvintegrerade modellen, Lido S 12, är en utpräglad tvåpersonersbil (två barnbarn kan följa med) med en längd på strax under 6 meter och en lastförmåga på imponerande 780 kg.

Nya Sun Living finns som kompakthusbil, i halvintegrerat utförande och med sovalkov

Nya Sun Living finns som kompakthusbil, i halvintegrerat utförande och med sovalkov


Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt