Tälttest: Outwell Hartfort XL

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Testet har genomförts under en veckas camping på Bornholm, då tältet sattes upp på flera olika ställen. Första gångerna tar det lite längre tid att sätta upp tältet eftersom man måste komma på finesserna. När man sedan har gjort det ett par gånger går det mycket lätt, i förhållande till hur mycket plats du får.

Klicka för större bild Uppställningen i korta dragBörja med att breda ut tältet på gräset och hitta öppningen. Kontrollera så att det inte finns några hårda eller skarpa saker i marken under tältet, särskilt i de tre sovkabinerna. Kontrollera också att marken är så plan som möjligt, då är det lättare att få tältet att stå ordentligt. Hörnen slås sedan i så tältet inte blåser bort. Därefter träs de tre långa blå stängerna till taket på tältduken, efterföljt av de tre röda. När alla sex stänger är på plats kan du börja resa tältet. Alla stänger sätts fast i de krokar som finns i tältets hörn. Se till så att alla fönster är stängda, så tältet kan sträckas ordentligt. Nu kan ytterduken sättas på och sträckas med pinnar och barduner. Slutligen monteras stängerna till absid och portal.

Klicka för större bild Utvändigt – harmoniskt och snyggtUtifrån sett är det ingen tvekan om att det finns mycket plats inne i tältet. Alla barduner är gjorda av neongula snören, som gör dem väl synliga. En smart detalj – vem har inte provat på att snubbla över en bardun? På bägge sidor av ingången finns fönster. Det ger en trevlig entré, som också är särskilt praktisk under varma sommardagar, när fönstren öppnas upp. Det är myggnät i tältets alla fönster.

Klicka för större bild Invändigt – rymligt för både barn och vuxnaDen stora entrén är praktisk och fungerar till 100% som entré, där man kan ställa skor m.m. Det stora uppehållsrummet mitt i tältet rymmer utan problem bord och sittplatser till 9 personer, som tältet är konstruerat för. Fast golvDet som gör tältet speciellt är att det har ett fast golv, så oavsett var du befinner dig i tältet är det golv istället för gräs under dina fötter. Detta gör tältet speciellt lämpligt för barnfamiljer, både stora och små kan leka på det. Det är också golvet som gör att det blir så många sovplatser.

Klicka för större bild SammanfattningTältet rymmer mycket, men väger också mycket, så det här är helt klart ett biltält. Tältet tar 14 personer men det optimala antalet är 6. Två vuxna och två barn har fantastiskt mycket plats. Det är lättast att sätta upp tältet om man är två personer. Alla vädringsmöjligheter är guld värda, särskilt en varm sommardag. Tältets absoluta plus är rymligheten om man är max 6 personer och att man kan stå upprätt i både entrén och i det stora uppehållsrummet.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket