Top Camp Henne Strand: Lyx utan gränser

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

När man som gäst rullar in på TopCamp Henne Strand märker man direkt att det är en annorlunda campingplats. Den moderna fasaden är i varje fall inte av den typ man ser på de flesta platser – inte ens i Danmark som annars är mycket långt fram när man pratar om utveckling och modernisering av campingplatser.

Klicka för större bild Här har det inte bara byggts en snygg och inbjudande fasad som skall locka till sig gäster, utan tvärtom en genomgående ombyggnation där alla nya faciliteter är lyxigare än normalt och stilen har hållits till punkt och pricka. Tina och Peder Kristensen står bakom utvecklingen och samtliga idéer på platsen.- Först ägnade vi ett par år för att lära känna campingplatsen och campinglivet här. Det var faktiskt ett krav från mina föräldrar, innan vi fick lov att köpa platsen. Det var nog väldigt bra, för idag vet vi verkligen vad vi pratar om, berättar Tina Kristensen som äger TopCamp Henne Strand tillsammans med sin man Peder.

Klicka för större bild Investerat 16 miljoner Tillsammans har de investerat 16 miljoner kr i lyx och TopCamp Henne Strand kan nu ansluta sig till raden av extraordinära campingplatser på den danska västkusten. Pengarna har bland annat använts till en ny huvudbyggnad, infart och ankomstområde samt en trendsättande sanitets- och köksbyggnad. Materialvalet som bland annat består av Jatoba-trä, eternit och zink är genomgående av hög kvalitet vilket ger ett modernt utseende utan att bryta mot naturen. Campingplatsen ligger trots allt mitt ibland klitterna. I huvudbyggnaden finns uppehållsrum för vuxna med platt-TV, öppen spis och designade möbler. Det finns också fitnessfaciliteter, IT-rum, 42” platt-TV, pool samt ett stort barnrum där det finns massvis med plats för kreativ lek.

Klicka för större bild Gå glad i badDen nya sanitetsbyggnaden har fyra stora familjerum, herr- och damavdelning, hundbad, handikappanpassat, kemisk toalett, ett jättestort kök med platt-TV, diskmaskin, mikrovågsugn, gasspis och ugnar. – Vi vet att lyxcamping idag har mycket att göra med att familjer inte vill gå och duscha var för sig. Man vill gärna kunna gå in i ett stort familjebadrum tillsammans, precis som man gör där hemma. Vi har därför också gjort lite mer av dekorationerna så att det samtidigt är kul för de små att bada, berättar Peder Kristensen, som själv är far till två barn. Barnavdelningen är också något för sig. Väggarna är klädda i blått och vitt italienskt klinker med silverstänk och själva fogmassa har glitter i sig. På en del av väggarna är det mosaik i flera färger och i taket finns en stjärnhimmel som hela tiden skiftar färg.

Klicka för större bild Hög informationsnivåDagens utveckling gör att det är mycket lättare att informera gästerna om de aktiviteter som sker dagligen. Denna utveckling har man länge använt inom andra semesterformer. På TopCamp Henne Strand har det satts upp infoskärmar så gästerna kan hålla sig orienterade, liksom det också är möjligt att se privata meddelanden från campingchefen. Skärmarna visar också nyheter, väderutsikter och mycket mer.

Klicka för större bild Allt det fina Det fina med denna campingplats, som ligger vid en av den den danska västkustens vackraste badstränder, är att man fortfarande befinner sig nära inpå naturen och Nordsjön. Bara när man t.ex. skall laga mat, duscha eller måste kolla sin e-post träder man in i supermoderna faciliteter, som för mångas vidkommande överskuggar det man har därhemma. Och det bästa med det är att det inte mister charmen med campinglivet, som ju primärt föregår utanför. Det här ger en mycket fin balans.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket