CampingSverige.se

30.6.08

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

TopCamp Nordstrand: Tordenskjold och palmer i Danmark

Antalet palmstränder i Danmark kan räknas på en hand. Frederikshavn, dess invånare och stadens gäster väntar bara på att sommaren för allvar skall komma igång. Palmerna finns där året runt.

Klicka för större bild


Man skulle kunna tro att det är i de södra delarna av Danmark som man hittar de vackra palmstränderna, men så är det inte. Många var det också som drog på smilbanden då det omfattande strandprojektet lanserades för fyra år sedan. Nu är palmstranden en realitet som drar många tusen badsugna gäster varje sommar.

Palmstranden är nästan 500 meter lång med ca. 90 palmer, grillplatser och liggstolar. Den ligger 400 meter från campingplatsen där vi bor.

Klicka för större bild


Aktiv campingplats

Campingplatsen Nordstrand Frederikshavn ligger tre kilometer från centrum och är en bra utgångspunkt för en tur på stranden, men också för andra upplevelser i området. Platsen är idag en av områdets bästa och erbjuder moderna faciliteter, uthyrningsenheter, inomhus simhall, café och restaurang och aktiviteter hela sommaren. Detta gör den särskilt attraktiv för barnfamiljer, eftersom det arrangeras en massa kul för alla åldrar.

Från själva campingen är det också endast några få minuters promenad till den trevliga marinan. Campingplatsen är ganska stor men den är uppdelad i många gröna områden, så det tänker man inte på. Det finns en större butik och något helt nytt är att man nu kan låna cyklar att ta sig runt på.

Klicka för större bild


Om vädret sviker

Skulle det danska sommarvädret svika en dag eller två är campingplatsen och Frederikshavn ett bra ställe att vara på. Affärsgatan är självklart en möjlighet, men för leklystna går det att ta ett dopp i  campingplatsens pool eller vältra sig i det 1600 m2 stora FunHouse som ligger mittemot campingen. Det är ett gigantiskt stort inomhus lekland, som är ett av Danmarks största.

Huset har bland annat ett tre etage högt klätterhus, 14 meter rutschbana, kanonområdet, airhockey, spelmaskiner, Internet och mycket mera.

Klicka för större bild


Perfekt för aktiv semester

Frederikshavn ligger perfekt till för en aktiv semester både på land och till sjöss. Med egna eller hyrda cyklar kan man ta sig runt på skyltade cykelturer. Flertalet av rutterna går förbi större sevärdheter som t.ex. Herrgården Knivholt och en 18 håls golfbana som ligger två kilometer från campingplatsen.

Platsens gäster spelar gratis på banans tre banor. Fiske är möjligt både från kusten och på arrangerade turer  på Kategatt. Dagsturer till Läsö eller en tur med postbåten till de fredade Hirsholmarna kan också rekommenderas.

Klicka för större bild


I Tordenskjolds fotspår

Sista helgen i juni förvandlas hela Frederikshavn och går tillbaka till år 1717. Tordenskjoldsdagarna är en häftig upplevelse för alla åldrar. Det krigas, festas och äts under tre dagar. Kulisserna och alla statister är något alldeles speciellt.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt