Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.9.08

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg
Dela
 

Trettio år med Kanon-Kurt

Jubileum och topplacering i försäljningsstatistiken! Kurts Husvagnar i Ludvika har många anledningar att fira under år 2008.

Uppåt för Kurts Husvagnar! På anläggningen i Ludvika ska 30-årsjubileet firas under hela året med den egna mässan i september som höjdpunkt

Uppåt för Kurts Husvagnar! På anläggningen i Ludvika ska 30-årsjubileet firas under hela året med den egna mässan i september som höjdpunkt


– Det är fortfarande jätteskoj att jobba i husvagnsbranschen. Folk brinner för sitt fritidsintresse och själv är jag ju också hängiven campare, säger Kurt Kristensen.

Det har nu hunnit gå trettio år sedan starten av Kurts Husvagnar i Ludvika och grundaren kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär. Idag säljer Ludvikaföretaget näst flest nya Kabe och Adria i hela landet, en imponerade bedrift på en ort med 19000 invånare.

– En del av orsaken till framgångarna tror jag ligger i vårt stora utbud och breda sortiment. Här finns mycket att titta på – förutom stor utställning av de senaste husvagnarna och husbilarna även en stor tältutställning och välsorterad butik med bl a unika italienska campingmöbler, säger Kurt.

För fyra år sedan öppnade Kurts Husvagnar en filial i Linköping, en satsning som gett mersmak.

– Anläggningen i Linköping går riktigt bra och vi har fått anställa en säljare till för att möta efterfrågan, säger Kurt.

Specialerbjudanden

Jubileumsfirandet startade den 15 april och fortsätter året ut med specialerbjudanden och fina presenter till alla kunder.

– Jubileumsåret har börjat mycket bra, i april levererade vi 76 nya vagnar och i maj 96 stycken.

Inför årets 30-årsjubileum har lokalerna i Ludvika genomgått en allmän uppfräschning, bl a har utställningshallen fått klinkersgolv och fler parkeringsplatser har anlagts. Kurt har följt branschen noggrant under årens lopp och sett den enorma tekniska utvecklingen.

– I dag håller vagnarna i det närmaste samma standard som vanliga villor. Platttv, golvvärme, mikrovågsugn, stora kylskåp och spiralmadrasser ger en mycket hög komfort.

Trots det höga bensinpriset spår Kurt ingen nedgång i husvagnsbranschen. På husbilssidan märks det tvärtom en rejäl ökning.

– Husvagnsförsäljningen ligger stabilt, den stora ökningen sker på husbilar. Folk kommer att fortsätta campa, men väljer kanske att köra kortare sträckor.

Sjötomt i Svärdsjö

Kurt är själv entusiastisk campare sedan många år tillbaka. Paris, Wien och Budapest är några europeiska orter han besökt på rullande semestrar.

– Numera håller jag mig mest i Svärdsjö på Caravan Clubs vackra camping. Jag har en fin sjötomt och tillbringar nästan alla lediga stunder där. Framöver funderar jag på att skaffa en husbil, det är ett väldigt trevligt sätt att campa, tycker Kurt.

En av årets stora höjdpunkter är husvagnsmässan som Kurts Husvagnar arrangerar årligen. I år infaller jippot den 19-21 september och blir extra festligt på grund av 30-årsjubileet.

– Mässan brukar locka uppåt 10 000 besökare från hela Mellansverige. Vi hyr Ludvika Camping och ordnar fest på Grand Hotell för 450 gäster. Underhållningen står bl a populära Gris-Nils för, avslutar jubilaren Kurt Kristensen.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt