Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

24.4.08

Av: Pressemeddelande Fotograf: Husbil.com
Dela
 

Lätt att få en strandtomt med husbil och husvagn

En sommarstuga med sjötomt, eller åtminstone med ”strandnära läge” … För de allra flesta förblir detta en ouppnåelig dröm! Men den som istället väljer husvagn eller husbil, har alla chanser att kunna bo med sjöutsikt!

Med husvagn eller husbil är det lätt att få en strandtomt, vare sig du väljer campingplatsens gemenskap

Med husvagn eller husbil är det lätt att få en strandtomt, vare sig du väljer campingplatsens gemenskap


Många av Sveriges campingplatser ligger i närheten av vatten. Och det är inte så underligt, för många av de allra första campingplatserna växte ju fram på ställen dit folk sökte sig för att bada och koppla av först med cykel och tält och senare med bil och tält.

Den service som dåtidens framsynta markägare kunde erbjuda sina campande besökare var synnerligen primitiv men idag, när husvagnar och husbilar är de helt dominerande inslagen på våra campingplatser, finns både väl fungerande hygienbyggnader och ett stort utbud av aktiviteter.

Framför allt är det barnfamiljerna som de flesta campingplatser riktar in sig på, för om barnen trivs och är sysselsatta så får föräldrarna den avkoppling så de så väl behöver. Och skulle campingen inte ligga vid sjö eller hav, så finns vanligtvis en simbassäng – kanske till och med kompletterad med en vattenrutschbana – inne på campingen eller i dess omedelbara närhet.

Många av Sveriges campingplatser ligger i närheten av vatten

Många av Sveriges campingplatser ligger i närheten av vatten


Men många campingplatser, etablerade sedan åtskilliga år, har ett sådant läge som dagens strandskydderegler knappast skulle tillåta. Många familjer har också funnit sig så väl tillrätta på dessa campingar, att de valt att återkomma år efter år. Men detta har också medfört att många av de attraktivaste tomterna på campingplatserna kommit att bli bebodda av säsongscampare och att gästande campare känt att de blivit hänvisade till lite mindre attraktiva tomter.

En glädjande utveckling på många campingplatser är därför att man börjat begränsa antalet säsongscampare på de attraktiva strandtomterna, för att i stället kunna erbjuda dessa till tillfälliga besökare.

Idag är därför möjligheterna att vakna en ljuvlig sommarmorgon alldeles intill vattnet nästan lika stora som för femtiotalets cykelburna tältcampare.

Och slutligen får man inte glömma den ekonomiska aspekten. En säsongsplats på en attraktiv camping, där du kan utnyttja din husvagn eller husbil så mycket du vill, kostar oftast inte mer än en vecka i en hyrd sommarstuga i samma område!

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt