Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

27.3.09

Av: Helle Andersen Fotograf: barnensturistguide.se
Dela
 

Barnens Turistpris 2009

Prisutdelning av diplom sker traditionsenligt på Sveriges största turist- och resemässa, TUR2009 i Göteborg.

Vinnare Barnens Turistpris 2009

För fjärde året i rad har besökarna på Barnens Turistguide röstat fram vinnarna av Barnens Turistpris.

Tävlingen där Sveriges barnfamiljer utser de bästa familjearrangörerna inom turism- och resebranschen.

Klicka för större bild


Bästa Turistbyrå: Stockholm Visitors Board

Några av läsarnas motiveringar: har alltid kundens bästa för ögonen, bra service och kunnig personal, är väldigt måna om att hjälpa, man får svar snabbt och blir alltid lika trevligt bemött, de kan och vet sin stad, bra organiserat, mycket tillgänglig skriftlig information, snabb service både när kön är lång och när man ringer.

Bästa region/land: Bohuslän

Några av läsarnas motiveringar: Det finns mycket som är vackert och skönt men inget som Bohusläns hav, klippor, bad och båtliv, trevliga människor och underbar dialekt, här finns det man behöver, bad, museer, äventyr, vatten och närhet till allt.

Bästa turistanläggning: Astrid Lindgrens Värld

Några av läsarnas motiveringar: Astrid Lindgrens värld har allt för en barnfamilj, arvet Astrid har lämnat efter sig är något man som svensk är mycket, mycket stolt över, vem kan motstå Astrids alla underbara figurer som visas upp på ett härligt och kanonbra sätt, barn och vuxna har en perfekt semester här, att leka och äta pippis pannkakor, har man en gång varit här jämför man allt med detta. Miljö, renlighet, lättåtkomlighet, standard, personal och inte att förglömma, den underbara campingen som är så välplanerad., det finns någonting för alla, ett kanonställe som gör att man blir barn på nytt.

Bästa researrangör: Fritidsresor

Några av läsarnas motiveringar: Stort utbud, trevlig personal på alla nivåer från resebyrå och kabinpersonal till guider och bamseklubben, en trygg och kunning researrangör man kan lita på med resor i alla prisklasser, något för hela familjen, speciellt barnen, bamse, Fritidsresor är en researrangör av klass för folket, prisvänligt, bra kvalitet, arbetar mycket med kundnöjdhet, dessutom bra personal i alla delmoment av chartern, bra och billiga resor, särskilt bra på sista minuten-resor, älskar allt med fritidsresor, mycket bra fokus på familjer med både Blue Star och Blue Village som alternativ. Ett innovativt företag med juicebar och chokladfontän till barnen.

Bästa boende: Bo på lantgård

Några av läsarnas motiveringar: Bo på lantgård är så mycket mer än boende; lokal guide, loka mat, upplevelse eller lugn, ett bra boende var du än kommer, en chans att uppleva en annan del av Sverige, Bo på lantgård är för mig: rofyllt, hemtrevligt och en upplevelse i sig, bra service för barnfamiljer, att boendet är nära naturen och olika typer av människor gör det hela magiskt, glädjen att se gårdsidyllen i barnens glittrande ögon, allt man behöver, roligt för barnen, så lugnt där och helt enkelt toppen för familjer.

Bästa webbreseportal: Reseguiden.se

Några av läsarnas motiveringar: Lätt att hitta på reseguiden.se, stort utbud av resor, hotell och annat, billiga resor, erbjudanden och dessutom tips från andra resenärer, har allt - helt enkelt heltäckande, allt man behöver för resan samlat på ett ställe och presenterat på ett inspirerande och lättillgängligt sätt, ett mycket bra sätt att kunna involvera även barnen i semestern, lättläst webbportal med snygg och genomtänkt design och man hittar dessutom alltid något intressant här.

Tidigare års vinnare

2008
Bästa Turistbyrå: Göteborgs Turistbyrå
Bästa region/land: Öland
Bästa turistanläggning: Legoland i Danmark
Bästa researrangör: Sembo
Bästa boende: Blue Village (Fritidsresor)
Bästa webbreseportal: Aftonbladet

2007
Bästa turistbyrå: Siljan Turism
Bästa region/land: Gotland
Bästa Turistanläggning: Astrid Lindgrens Värld
Bästa researrangör: Fritidsresor
Bästa Boende: Svenska Turistföreningen

2006
Bästa Turistbyrå: Siljan Turism
Bästa region/land: Gotland
Bästa turistanläggning: Jamtli, Jämtlands läns museum
Bästa researrangör: Fritidsresor
Bästa boende: Bo på lantgård

Fakta om Barnens Turistguide

Barnens Turistguide grundades 2004 av familjen Åberg som driver sajten ideellt för att värna om landets alla resglada barnfamiljer. Vilket sker genom bland annat artiklar och att sprida information om bra resmål för familjer. På sajten finns över 200 artiklar, 2000 länkar och nyhetsbrev. Under sommarsäsongen har Barnens Turistguide över 100 000 besökare.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt