Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.9.05

Av: Anne-Vibeke Iskasen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Hej barn – Har ni haft en bra semester?

Har du haft en bra campingsemester? Förhoppningsvis är svaret ja. Men det som är intressant är, varför du har haft en bra semester, den kan ju föregås på otroligt många sätt.

Klicka för större bild


Val av campingplatser

När barn är med på camping, kan de ske på många olika sätt. Val av destination och campingform gör att det finns många recept på semester. Om vi börjar med destination och valet av campingplatser, finns det inte endast en typ av campingplatser för barn. Mina barn Mie på 10 månader och Mathias på 3 år har ännu inga krav på platserna som vi besöker, om än Mathias har börjat fråga efter lekplatser. I samband med det passar en trestjärnig plats oss bäst. Som föräldrar värdesätter vi ett bra skötställe, till Mie. Det är inget jättekrav. Vi klarar oss utan, men det är värdefullt när det finns. De fina fyra- och femstjärniga platserna har ofta mycket bra babyfaciliteter, liksom de har aktiviteter som pool, fotbollsplaner m.m., som behagar de större barnen.

Klicka för större bild


Val av campingform

Barn älskar att sova i tält, när de blir lite större. Oavsett om det är tillsammans med föräldrarna eller ensamma. Det är en bra ide att ta med ett mindre tält som man sätter upp intill vagnen. Då kan barnen tryggt ”öva” sig på att sova i tält medan mamma och pappa finns i närheten. Tältet är som en lite koja – bra att leka i och mysig att sova i. Husvagnen är med dess alla inredningsmöjligheter alla tiders för barnfamiljer. Med våningssängar får barnen deras egen lek- och sovavdelning. Utan våningssängar kan bordet vid matplatsen fällas ner. Det fina med husvagn är att man har rinnande kallt och varmt vatten och inte minste en toalett. Bekvämligheter som har stor betydelse när det är barn med i vagnen. Husbilen passar oftast bäst till äldre, men inte desto mindre är den här formen av camping helt ideell, då man har barn med, och särskilt när man förflyttar sig mycket från en plats till en annan.

Klicka för större bild


Barnen sitter bättre vid bordet i husbilen och kan göra fler saker under resans gång. Kylskåpet är inom räckhåll och utsikten är i många husbilar bättre än när man sitter i en personbil. Priserna på husbilar kan vara det som gör att många barnfamiljer inte väljer den här campingformen.

Så möjligheterna är många – och tack och lov för det. Det handlar bara om att hitta den destination eller campingform som passar hela familjen bäst eller sagt på ett annat sätt, barnen bäst…

Har Ni hittar en bra campingplats eller en bra campingform, så sänd ett mejl till info@campingnorge.no med ”den bästa semestern - Anne-Vibeke” i Ämnesraden.
De bästa bidragen presenteras här på CampingSverige.se

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt