Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

5.2.09

Av: Helle Andersen
Dela
 

Björnungar i Skånes Djurpark

I Skånes Djurpark är man mycket glad över att björnarna funnit varandra och att de fått ungar.

Björnhanen Glok och björnhonan Ester är tagen i Skånes Djurpark.

Björnhanen Glok och björnhonan Ester är tagen i Skånes Djurpark.
Fotograf: Mick Olsen


Våren 2008 möttes djurparkens björnar- hannen Glok och honan Ester för första gången. Det var långt ifrån någon kärlek vid första ögonkastet. De som såg mötet glömmer inte slagsmålet som uppstod mellan de två kraftfulla björnarna. Men när stridens hetta lagt sig uppstod uppenbarligen en annan hetta och nu har de fått tillökning.

Det var den 14: januari, efter att ha hört två olika ljud från björnidet, som djurvårdarna kunde konstatera att björnhonan Ester fött minst två ungar.

- Ester är förstföderska, så vi försöker störa henne så lite som möjligt, säger djurförman Johan Lindström. Det är viktigt att hon får lugn och ro. Björnungarna väger knapp ett halvt kilo i början, men växer sedan snabbt. Först när det börjar bli lite varmare i mars förväntas de titta ut ur idet för första gången.  Just nu är det mest deras spinnande ljud när de diar som avslöjar att det finns småttingar i idet.  - Det är ett härligt ljud och står man tyst vid idet är chansen stor att man hör dom, fortsätter Johan.

I Skånes Djurpark är man mycket glad över att björnarna funnit varandra och att de fått ungar. Den förra björnhannen Dundret var till åren kommen och under hans sista år blev det inga nya kullar.

- Det känns naturligtvis fantastiskt roligt att vi ha björnungar igen, säger Camilla Jönsson, djurparkschef. Det ska bli väldigt spännande att få se dem så småningom, men just nu går vi mest och håller tummarna för att allt ska gå bra.

Skånes Djurpark har öppet varje dag hela året. Under februari månad är entrén öppen kl 9-15 och man får gå kvar i parken till kl 17.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt