Campout

CampingSverige.se

7.12.08

Av: Helle Andersen Fotograf: Bolon.com
Dela
 

Bolon AB – företagspresentation

Med inspiration hämtad från traditionella svenska trasmattor grundade Nils Erik Eklund Bolon AB. Vid starten 1949 bestod råmaterialet av bomull och nylon, därav namnet Bolon, men idag är alla mattor tillverkade av vävd vinyl. Verksamheten övertogs av sonen Lars för att sedan gå vidare till den tredje generationen, vilken utgörs av systrarna Marie och Annica som driver företaget idag. Under de närmare 60 år som Bolon varit i drift har det vuxit från småskalig tillverkning till marknadsledande.

Klicka för större bild


Behov av en bra campingmatta

Från början producerades mattor för hemmet. Att tillverkningen av campingmattor startade är ett resultat av familjens campingintresse och ett behov för privat bruk. När Lars och hans fru Monica i början av 1970-talet var på semester med döttrarna Marie och Annica saknade de helt enkelt en bra campingmatta. När de märkte att många andra campare efterfrågade detsamma, insåg de att det fanns ett behov som behövde tillgodoses och den första kollektionen togs fram. Sedan dess har produkterna utvecklats och utbudet uppdaterats många gånger. Förtältstillverkaren Isabella fick tidigt upp ögonen för Bolons kvalitetsprodukter, vilket resulterade i ett nära samarbete som ännu håller i sig.

Campingmattor har många användningsområden och Bolon kan erbjuda ett stort utbud av produkter som passar olika ändamål. Mattorna, som huvudsakligen är utvecklade för att passa i husvagnens förtält eller under husbilens markis, har många användningsområden inom fritidssektorn. De kan likaväl användas på balkongen eller terrassen. Mattorna är ventilerande, enkla att vika ihop och frakta, lätta att renhålla, miljövänliga, mjuka att gå på och väldigt slitstarka. Dessutom håller de hög nivå avseende deras trendiga utseende och klassiskt svenska design.

Bolon är sedan många år marknadsledande inom campingmattsektorn, liksom inom vävda vinylgolv till offentliga miljöer. Familjens långa erfarenhet har resulterat i stort kunnande och många trogna kunder.

- Bolon är originalet. Den kunskap, tradition och erfarenhet vi kan erbjuda vet jag ingen annan tillverkare som kan matcha. Vi satsar stora resurser på kvalitet och teknisk utveckling, liksom på service och tillgänglighet, säger företagets VD Annica Eklund.

Campingmattorna finns i alla välsorterade campingbutiker. Bolon är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 1400, produkterna är UV-skyddade samt uppfyller höga krav på brandsäkerhet och halkskydd.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt