Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.12.08

Av: Helle Andersen Fotograf: Bolon.com
Dela
 

Bolon AB – personprofiler

Systrarna Marie Eklund (född 1966) och Annica Eklund (född 1969) äger Bolon AB och utgör därmed den tredje generationen inom familjeföretaget. När deras farfar startade tillverkningen 1949, såg verksamheten väldigt annorlunda ut än idag. Förutom att företaget har vuxit från småskaligt till marknadsledande, har fokus delvis förflyttats. Idag är det inte bara funktion och kvalitet som håller toppklass, utan även design, trendmedvetenhet och innovation.

Klicka för större bild


Bolons målsättning innefattar inte bara att ligga i modeutvecklingens framkant och att alltid hålla hög kvalitet. Det läggs också stort fokus på miljövänlig produktion och företagets miljöpolicy är mycket viktig för systrarna. Intresset för natur och miljö grundades redan i barndomen då föräldrarna ofta tog med Marie och Annica på campingsemestrar runtom i Sverige. Det var också då familjen upptäckte att det fanns ett stort behov av campingmattor – inte bara hos dem själva, utan hos många semesterfirare.

I ungdomen tävlade både Marie och Annica under många år för svenska landslaget i hästhoppning. Vid sidan av hästintresset växte ett annat intresse sig starkt, det för mode och design. Med fascination för mode och talang för hästhoppning, var det inte självklart för systrarna att de skulle arbeta med golv och mattor i familjeföretaget. Först när de började fundera på hur de kunde ta vinylmattorna till en ny nivå och applicera sina kunskaper om trend och design på produkterna, vaknade intresset för verksamheten.

Marie Eklund

Efter textil- och designerexamen från utbildningar både i Sverige och Italien började Marie arbeta heltid i företaget. Nu är hon chefsdesigner och marknadsansvarig på Bolon.

Marie ser uppväxten i en småstad, med närhet till naturen, som en stor tillgång i designarbetet. Det, i kombination med resor världen över, har bidragit till att hon utvecklat sin kreativitet och skapat den design som Bolon är känt för idag.

- Jag är mån om att alltid hålla utbudet uppdaterat och tycker om att experimentera för att ta fram nya designer. Då kan vår vackra natur vara till stor hjälp! Inspiration till nya färgsättningar och mönster hittar jag i de svenska landskapen, som alla har olika karaktärer. Vi har även döpt våra kollektioner efter dem, förklarar hon.

Annica Eklund

Annica satsade ända till 25 års ålder på karriären på hästhoppningsbanan. Hon bodde och tränade utomlands under många år och tävlade i höga klasser.

När hon började på familjeföretaget var det först bara ett deltidsjobb, men extratimmarna blev så småningom allt fler. Efter att hon lärt sig hur produktionen och företagets helhet fungerade började hon arbeta på kontoret, och 2006 tog hon över VD-posten. Med bred erfarenhet av bolagets alla delar blev hon snabbt en trygg och driftig företagsledare.

- Vi är uppvuxna i en familj med stark entreprenörsanda och redan som barn lärde vi oss att se nya möjligheter för företaget. Idag är både jag och Marie väldigt glada över att vi valde att driva företaget vidare. Vi har entreprenörskapet i blodet, säger Annica.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt