Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

28.11.08

Av: Helle Andersen
Dela
 

Bürstner Premium Rental - ett bekvämare – och nytt - sätt att hyra husbil

Bürstner Sverige AB kör nu igång med husbilsuthyrning, en ny verksamhet både för Bürstneråterförsäljarna och för Sverige. Fabriksnya, topputrustade husbilar kommer att finnas tillgängliga hela året och över hela landet. Bürstner Premium Rental är namnet på den nya uthyrningskedjan.

Bilarna kommer att finnas tillgängliga för uthyrning från och med mitten av mars 2009

Bilarna kommer att finnas tillgängliga för uthyrning från och med mitten av mars 2009


- I husbilsbranschen finns ingen aktör som tagit greppet att erbjuda en rikstäckande uthyrning till privatkonsumenter. Vi tyckte det var dags för det, säger Conny Ekman, ansvarig på Bürstner Sverige.

Husbilsuthyrningen har alltså hittills varit begränsad till enstaka företag som sommartid hyr ut från sin oftast enda försäljningsenhet. Med Bürstner Premium Rental blir möjligheten att pröva på husbil betydligt större. Conny Ekman vet att intresset för att hyra husbil är stort:

- Genom våra duktiga återförsäljare har vi ett brett och bra distributionsnät från Svedala i söder till Sundsvall i norr.

- På personbilssidan har höjda bränslepriser och dyrare ägande lett till att uthyrning ökat dramatiskt. Förmodligen kommer vi att se samma trend även inom husbilsbranschen.

Bürstner Sveriges återförsäljare räknar med att uthyrningen attraherar flera olika målgrupper.

- Dels nya husbilsintressenter som vill prova på husbilslivet, dels tidigare husbilskunder som nu vill hyra i stället för att köpa husbil. Vi tror också på ett stort intresse från utländska kunder, främst tyska och holländska som vill slippa transportsträckan upp till Sverige. Idrottare som vill bo på tävlingsplatsen och företagare som bor i husbil i stället för på hotell är en annan målgrupp.

Uthyrningskedjan ska ses som ett komplement, inte en konkurrent, till den egna försäljningen av husbilar.

- Absolut. Vi når nya kunder som genererar nya affärer, säger Conny Ekman.

Bilarna kommer att finnas tillgängliga för uthyrning från och med mitten av mars 2009. Bokningen görs via hemsidan eller hos återförsäljarna. Husbilarna är fabriksnya 2009 och med hög utrustningsnivå. Den minsta modellen rymmer 2 personer och den största 6 personer.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt