CampingSverige.se

27.1.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Caravan Park Sexten och Rasmus Schønning
Dela
 

Camping vid foten av Dolomiterna

Det har alltid varit en vacker syn att köra över de österrikiska Alperna, men fortsätter man söderut mot Italien, uppenbarar sig Dolomiternas skarpa konturer och får alla i bilen att låta ”wouww”.

Klicka för större bild


Fullt på platsen

Det gjorde det i varje fall i vår bil, som också hade husvagnen med på kroken. Vi och vårt lilla hem var redo för semester, och hade hittat en praktfull campingplats vid foten av dessa imponerande berg.

Det är i stort sett fullt på platsen, även om det är mitt i juni och sommarsemestern knappt ha börjat.  Vi blir anvisade en plats av en liten charmerande italienare, som utan extra kostnad hjälper oss att koppla upp strömmen, veva ned stödbenen och till sist kollar han med oss så att allt är som det skall. Sedan lämnar han oss för oss själva och till vår semester. Vi får snabbt fram ett par stolar och vi fullkomligt njuter av att få luta oss tillbaka, känna värmen och betrakta den underbart vackra naturen som omger oss.

Klicka för större bild


Campingplatsen ligger på 1.400 meters höjd

Campingplatsen ligger på en liten platå, mitt bland bergen, på 1.400 meters höjd och ca. 4 kilometer från byn Sexten. Huvudbyggnaden är en gammal gård, som är renoverad men som fått behålla sin gamla stil rätt igenom så att det skall passa in i naturen. Första gången vi går in blir vi något överraskade. Restaurangen är vacker, har en väldig charm och är mycket  trivsam. Hela undervåningen är inredd till ett hälsocenter med allt vad ditt hjärta kan begära. Turkiskt- och romerskt bad - rysk sauna, bubbelbad, olika slags örtbad och massage m.m. Byggnaden som innehåller toaletter och badrum är inredd på samma sätt. Utvändigt i gammal renoverad stil. Invändigt så modern som man över huvud taget  kan föreställa sig, men fortfarande finns det en slags värme och själ kvar i byggnaden.
Klicka för större bild


Tur upp bland bergen

Redan andra dagen packar vi våra ryggsäckar med lite extra kläder, matsäck och massor av vatten och ger oss iväg på en tur upp bland bergen. Även om solen skiner och det är varmt, är luften klar och frisk. Det är skönt att vara fysiskt aktiv. Vi vandrar uppför i 4 timmar till 2.200 meters höjd och hittar en utsiktsplats, där den medhavda matsäcken intages. Vi har brett nybakta Chiabattabröd och som pålägg har vi parmaskinka, oliver, soltorkade tomater, ruccolasallad och olivolja. Jammi!


Klicka för större bild


I bubbelbadet

Efter en lång dag i sadeln är vi trötta i rumpan. Men det fixar vi till så snart vi kommer tillbaks till campingen. Först ett dopp i poolen för att kyla av oss lite. Därefter en stund i bubbelbadet för att lösa upp alla ömma muskler. Allra sist, för att göra oss av med all ömhet tar vi 1 1/2 timmes massage från topp till tå

Klicka för större bild


Välsmakande 3 rätters meny

Vi äter mest i husvagnen, där vi som oftast njuter av lokala specialiteter. Men denna dag avslutas med en välsmakande 3 rätters meny och en god flaska Barolo. Middagen har bara ett enda minus. Att sitta i en restaurang är inte det samma som att sitta framför husvagnen, under bar himmel där utsikten slår mot en. Det var inga problem med att somna när vi kom tillbaks till husvagnen. Skönt.

Så här förlöpte hela den här sköna veckan vid foten av Europas troligen vackraste berg. Massor av frisk luft, fysisk aktivitet, kroppslig omvårdnad, avslappning och helt fantastisk mat.

Klicka för större bild


Fakta

Campingplatsen heter Caravanpark Sexten.
Platsen är för övrigt utsedd till Europas vackraste vintercamping.

Lättaste vägen

Lättaste vägen genom Alperna är över Brennerpasset.

Vi körde i en Dethleffs Advantage  - 13 km/L

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt