Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Helle Andersen
Dela
 

Campingsemester med häst

TopCamp Kattegatt Strand Camping har mycket att erbjuda, och nu kan den som är riktigt hästtokig få en kanonsemester.

Det kan vara svårt att få sina barn att hurra när sommarlovets resmål bestäms. Men när valet faller på Kattegatt Strand Camping blir i alla fall min hästtjej därhemma, tillika dotter, fullkomligt galen av lycka och tycker plötsligt det är alldeles för lång tid kvar till sommarlovet…

Klicka för större bild


Hästar

På Kattegatt Strand Camping har de inrättat ett helt område med djur, och här hittar du också ett stort antal hästar, så det är något som kan dra till sig de mest hästintresserade flickorna- och pojkarna. Hästflocken består av Hafflinger, islänningar, mini Shetlands och Shetlandsponnys- har min dotter berättat för mig.

Klicka för större bild


Dagen börjar med att Birte, mor i familjen Petersen, som äger platsen, utfodrar alla djuren. Här får man gärna hjälpa till. När klockan närmar sig halv tio är det dags att göra hästarna klara för en ridtur för de minsta. Ridturerna börjar klockan 10 och den första turen är gratis och består av två rundor på den lilla ridbanan. Efterföljande tur kostar – priset framgår av programmet och är riktigt billigt i förhållande till vad man betalar på många andra ställen.

Innan hästarna är klara för dagens tur skall de fångas in från hagen. Birte har nästan alltid många hästtokiga tjejer till sin hjälp som gärna hjälper till att göra i ordning hästarna. Några av flickorna bor på campingplatsen. När hästarna har fångats in skall de ryktas och hovarna skall kratsas. Birte är hela tiden med och ger goda råd och vägledning, samt ser till att hennes hästar får den kärlek och hantering de behöver. När detta är gjort så är det dags att sätta på sadel och träns, sedan är hästarna klara och då står redan många små förväntningsfulla barn och väntar på att det skall bli deras tur att rida.

Guidad ridtur på Kattegatt Strand

Det är dessutom möjligt att göra guidade ridturer längs stranden och i skogen, i området. Det arrangeras många turer, så det är inte nödvändigt att boka i förväg. Det finns turer både för nybörjare och lite mer erfarna ryttare och priset är inte hissnande. Innan turen börjar skall hästen självklart göras klar inför turen, det görs av ryttaren. Sen är det bara att kasta sig upp och ge sig iväg ut och njuta av den vackra naturen och stranden.

Som något nytt erbjuder Kattegatt Strand Camping numera att du kan ta med dig din egen häst på semestern. Kontakta platsen för ytterligare information.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt