Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: DK-CAMP
Dela
 

DK-Camp: Ny katalog över ”Små Platser”

DK-Camp som är Danmarks största organisation av privatägda campingplatser startade för tre år sedan en grupp för de mindre campingplatserna. Samarbetet ”Små Platser” består idag av 37 campingplatser fördelade över Danmark.

Klicka för större bild


Många av de mindre campingplatserna har mycket fina förhållanden. Några har båtuthyrning och andra fina lekplatser för barnen. Det finns också några som har cafeteria eller som har byggt swimmingpool. Men det är inte de fysiska förhållandena som det läggs störst vikt på i samarbetet ”Små Platser”.

Naturen ligger närmare till hands. De mindre platserna ligger otroligt vackert, men också på grund av att de just är mindre lägger man märke mer till naturen. Platserna ligger oftast i en fredad skog med småsjöar runt omkring. Det kan också vara nära till en å eller en strand. Campingplatsen kanske ligger i backig terräng med en fantastisk utsikt över typisk dansk natur. Den vackra naturen kan oftast, som grädden på moset, avnjutas direkt från husvagnen eller tältet. Den växlande naturen på campingplatserna gör det också möjligt att utöva olika naturaktiviteter. Några platser är utmärkta för dem som intresserar sig för fiske, andra för vandring eller cykling.

Även om platserna är mycket olika har de också många gemensamma drag. Det är oftast värdparet själva som tar emot gästerna i receptionen. Små platser är också mer flexibla, så även särskilda behov kan lättare tillgodoses. Det är högt i tak och lugn och ro, vilket kan vara viktigt för den som kanske har en stressig vardag. Av samma anledning är de små platserna också utmärkta för dem som vill ha en bra säsongsplats under vår och höst.

Människor i alla åldersgrupper söker sig till de mindre campingplatserna på grund av de korta avstånden inom själva platsen. Likaså barnfamiljerna, då mindre barn snabbare känner sig hemma och föräldrarna eller morföräldrarna också kan känna sig trygga. Det är inte långt till lekplatsen och det är både lätt att hitta lekkamrater och hem till husvagnen igen. Med andra ord kan barnen lättare överskåda förhållandena på mindre platser.

Bakgrunden för samarbetet är en särskild önskan från de mindre platserna i DK-Camp om att bilda en gemenskap, för att på så sätt framhäva en mer nyanserad bild av camping i Danmark. Platserna har maximalt 145 godkända enheter och två eller tre stjärnor. För att bli en del av ”Små Platser” skall campingplatsens byggnadsmässiga standard och platsens underhåll ligga på en god nivå. Campingrådets konsulenter som besöker platserna årligen ger dem poäng utifrån ett noga bestämt system som alla danska campingplatser värderas utifrån, innan de tilldelas några stjärnor. Medlemmarna i ”Små Platser” skall ha ett viss minimum av poäng för att bli medlemmar. Här utöver skall man kunna checka in fram till klockan 22.00 under högsäsongen.

Klicka för större bild


Fakta

DK-Camp är organisationen med mer än 330 privatägda campingplatser.
Ca 120 DK- Camp platser har öppet hela året och erbjuder vintercamping.
Ca 175 DK- Camp platser har QuickStop ordning för husbilar.
Elite Camp är en undergrupp i DK- Camp med 26 medlemmar.
I gruppen av ”Små Platser” är det idag 37 medlemmar.
I CITY Camp är det 23 medlemmar.
DK- Camp s barnklubb heter Campus.
DK-Camp stödjer Hjärtföreningen.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt