CampingSverige.se

25.4.05

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Campare betalar dubbelt så mycket på bron över Storebælt

Sedan nyår särbehandlas campare varje dag Storabältbron. Väljer man ”fel” bil att dra husvagnen med, fördubblas nästan biljettpriset.

Klicka för större bild
Fotograf: Sundogbaeltfoto.dk


Camping Branchen i Danmark har under de senaste månaderna fått en hel del förfrågningar från missnöjda campare. Därför har vi nu riktat frågorna till trafikminister Flemming Hansen, och bett honom gripa in i denna uppenbara särbehandling, då Storabältförbindelsen inte kan förmå ändra sin avgiftspolitik.

Det är oacceptabelt att en campare som använder en fyrhjulsdriven bil att dra sin husvagn med skall betala 630 kronor för en enkel biljett över bron, medan samma husvagn som dras av t.ex. en Volvo kan klara turen för 380 kronor. Storabältförbindelsen är den enda av de danska överfarter där en utvald grupp campare skall betala överpris för att komma iväg på semester.

Varken på färjeöverfarterna eller på Öresundsbron är det någon skillnad på vilken bil man använder att dra sin husvagn med. De olika priserna på Storabältbron skylls på att konsortiet nyligen har satt en maximigräns på den sammanlagda vikten för fordon och släp på 4250 kilo. Överstiger vikten denna gräns stiger biljettpriset till 630 kronor för en enkelbiljett. Det är orimligt at man straffar exempelvis en vintercampare, för att vidkommande är tvungen att använda en fyrhjulsdriven bil för att få husvagnen på plats i snön.

Ekipaget är inte längre bara för att bilen kanske är 100 kilo tyngre än andra ekipage. Så vi förstår inte logiken i prispolitiken. Vi tror, att färjorna kommer märka en ökning i omsättningen på bekostning av broarna, om inte priserna ändras. När ytterligare campare får kännedom om de orättvisa priserna kommer fler att välja att använda färjorna mellan Sverige och Jylland, när de skall på semester.

Läs mer här
www.storebaelt.dk

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt