Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

21.1.08

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Dk - Camp: Quick Stop är till för husbilsfolket

Familjer som kör husbil är på många sätt mer mobila än dem som krokar på en husvagn på dragkroken. Man flyttar sig oftare och kommer till campingplatserna senare på kvällen. Många ställer högre krav på övernattningsplatserna och därför ger DK-Camp ut guiden, QuickStop, med specialerbjudanden till folk med husbil.

Klicka för större bild


De ca 175 DK-Camp platserna, som har QuickStop för husbilar finns alla representerade i en gratis guide, som kan hämtas på alla DK-Camps campingplatser, turistbyråer, husbilsförsäljare, bensinstationer som finns längs motorvägarna och en del infotek som finns över hela Danmark.

QuickStop kom till redan 1995, men det är först på senare år, som särskilt danska campare har börjat att använda den. Det tros primärt bero på att det inte har varit särskilt många husbilsägare i Danmark på grund av de höga avgifterna. Detta har nu ändrats och det har på allvar ökat antalet ägare av husbilar och därför är det också mer än någonsin behov av detta erbjudande.

- Vi upplever dessvärre att husbilscampare ofta övernattar på rastplatser och i hamnar. Med vissa restriktioner är det lovligt, men det är bra mycket säkrare att ta in på en campingplatsplats. Samtidigt får man tillgång till faciliteter och ett billigare pris än de andra övernattande gästerna, berättar Preben Christensen, som är chef på DK-Camp.

QuickStop erbjuder bland annat:
Övernattning mellan klockan 20.00 och 10.00 för mellan 95 och 120 DKK inklusive 4 personer. I priset ingår möjligheten att kasta hushållssopor, tömma spillvattenstank, fylla dricksvatten och använda faciliteterna som finns på campingplatsen, en trygg och säker nattsömn, både innanför och utanför bommen, men alltid på campingplatsens område.

Fakta

• DK-Camp är organisationen med mer än 330 privatägda campingplatser.
• Ca 120 DK-Camp platser har öppet hela året och erbjuder även vintercamping.
• Ca. 175 DK-Camp platser har QuickStop för husbilar.
• Elite Camp är en undergrupp i DK-Camp med ca 26 medlemmar.
• I gruppen med `Små platser` är det idag 34 medlemmar.
• I City Camp` är det 16 medlemmar.
• DK-Camps barnklubb heter Campus
• Dk_Camp stödjer Hjärtföreningen.

Se även www.dk-camp.dk

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt