CampingSverige.se

17.5.05

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Grønninghoved Strand Camping i Danmark

Det blev en våt Kr. Himmelsfärd för camparna på Grønninghoved Strand Camping. Fredagen den 6: e maj klippte borgmästare, från Christiansfeld Kommun, det röda bandet för att markera öppningen av Grønninghoved Strand Camping’s stora utvidgning av platsens poolområde.

Klicka för större bild


Den stämningsfulla Grønninghoved Strand Camping, som ligger mellan Kolding och Haderslev i Danmark, är anlagd i ett gammalt fruktplantage nära vattnet ut mot Lilla Bält. Sedan säsongen avslutades förra året har platsen haft fullt upp med att få klart denna säsongs stora nyhet. Femhundra extra kvadratmeter poolområde med en 18 meter lång surfing-hill vattenrutschbana, nedfallsbassäng och en extra barnpool är resultatet av många månaders arbete.

- Vi började med att göra området runt den existerande poolen klart för utvidgning under hösten, berättar platschef Niels Gaj Nielsen. Det betyder bland annat att en byggnad var tvungen att rivas för att ge plats till den 18 meter långa surfing-hill rutschbanan som slutar 4 meter längre ner i terrängen.

- Redan innan nyår hade vi stöpt de nya bassängerna, och hela vintern och våren har gått åt till att färdigställa den nya rutschbanan, som kom i början av året tillsammans med barnrutschkanan som är placerad i den nya barnbassängen, fortsätter han.

Klicka för större bild


Känd för den varma utomhuspoolen

Redan tidigare är platsen känd för sin varma utomhuspool. Från det att poolen öppnar en månad in i säsongen, tills den stänger, är vattentemperaturen konstant omkring 25 grader – även om poolen ligger ute i det fria.

- När vi har en pool, så skall den också kunna användas – även de dagar då solen inte lyser från en klarblå himmel, ler Niels.

- Om den endast kan användas på varma dagar när camparna ändå sticker till stranden, så används den ju inte så mycket.
Den inställningen har gett resultat. Det kan i alla fall ses på antalet besökare på platsens pool som används dagligen. Även under mulna dagar.

- Vår pool är mycket populär ända från det att den öppnar, vilket medverkar till att vi tog beslutet att utvidga området, avslutar Niels.

Läs mer här

www.gronninghoved.dk

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt