CampingSverige.se

10.9.05

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Hedebo Camping –camping i norr

När sommaren först har infunnit sig i Danmark, är det inte någon som längre har semester här hemma. Inte så långt från den målande staden Sæby på Nordjylland har vi den här gången hittat en mysig liten campingplats med havsutsikt. Hedebo Camping bjuder också på camping med egen strand.

Klicka för större bild


Idag drivs platsen av Eric Bendt och hans fru Tatiana, men det har skett mycket sedan eriks far Benst köpte campingen 1968. Då fanns inget avloppssystem, så Bent minns hur gästerna delades upp på 4 toalettunnor. Året efter utökades kapaciteten till 7 tunnor för 25.000 övernattande. Idag ger platsen ett helt annat intryck. Moderna faciliteter i form av familjebadrum, som fungerar som de badrum vi har hemma. Härtill kommer uppvärmd pool, lekplatser, grillområden, uppehållsrum, stor matbutik och mycket mer.

Klicka för större bild


Perfekt utsikt

En soluppgång är så otroligt vacker när man sitter framför sin husvagn och njuter av morgonkaffet och samtidigt har utsikt över vatten så långt ögat kan se. Klara dagar kan man se till Läsö, som också kan besökas med färjan från Fredrikshavn, lite norr om platsen. Mot syd ligger Sæby och som något nytt i år är en gångstig längs vattnet som går in till staden. På stranden kan det också nyras vattencyklar, men annars är det som upplagt för avkoppling och bad på barvänlig strand.

Det är ett stort andrum och massor av plats här. Om vi inte är på stranden allihop, kan vi hålla ett öga på Mathias som leker i strandkanten, från från husvagnen medan vi sitter och myser framför vagnen. Vi kan också själva promenera längs stranden när Mathias och Mie sover middag i husvagnen. Platserna är stora, så man ligger inte och trängs på en yta som ett frimärke som man ofta gör då campingplatserna vill proppa in så många som möjligt, men inte här.

Sæby

Sæby


Fem goda grunder

Den danska västkusten är ett stycke unik natur, men östkusten har också sina egna pärlor. Det är också en del fördelar med att semestra på den här sidan. I Danmark blåser det ofta från väst, vilket gör det varmare och mindre blåsande på östkusten. Det finns inga underströmmar och mycket lågvatten, en klar fördel, när man har barn. Det betyder också att vattnet är varmare. Äntligen finns här inga bilar på stranden, som man ser på några ställen vid Vesterhavet. Det gör det också mer barnvänligt. Avsätt minimum en vecka, om ni skall hinna att se många av sevärdheterna som finns i området.

Klicka för större bild


Fakta

Campingplatsen är medlem av DK-Camp. Läs mer om säsong och priser på de olika uppställningsplatserna på www.hedebocamping.dk
Platsen har en av Danmarks största privata samlingar med klassiska motorcyklar. Tredje tisdagen i juli månad (19/7 i år) hålls varje år en stor veteranmotorcykelträff på platsen.

Besök också:
örnreservatet
Voergård Slott
Nordsømuseet
Fårup Sommarland
Sæby, Frederikshavn, Skagen och Læsø
Hitta ytterligare reseinspiration på www.visittoppen.com

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt