Campout

CampingSverige.se

11.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: ficc.com
Dela
 

Det 75:e FICC Rallyt – Campingträff i England

Det 75:e FICC Rallyt – Årets största campingträff – hålls i år för fjärde gången, i England den 31 juli till 9 augusti, närmare bestämt i Ipswich, cirka 11/2 timme från London. Utnyttja den låga kursen på pundet och beställ din resa redan nu.

Klicka för större bild


The Camping & Caravanning Club of England bjuder in campare från hela världen för att delta i årets största campingträff – där man förväntar ett deltagande på över 2200 enheter, från hela världen. Rallyt hålls på ett enormt stort lantbruksområde, närmare bestämt Suffolk Trinity Park i Ipswich. Alla enheter kommer att få tillgång till ström (6amp).

Rallyt erbjuder ett mycket stort och varierat program, med bland annat disco för barn och unga. Varje kväll anordnas dessutom dans och professionell underhållning för de vuxna. Varje dag står ett stort program av exkursioner till förfogande till många intressanta platser, en dagstur till London till exempel. Några av Rallyts höjdpunkter är den traditionella invigningen respektive den internationella kvällen.

Platsen där Rallyt tar plats har plats för 2200 enheter och kommer vid tillfälle av fler anmälningar att utvidgas ytterligare. På själva platsen finns duschfaciliteter till alla, matplatser och små butiker.

DCU kan med säkerhet säga att det är som upplagt för ett fantastiskt arrangemang. De engelska arrangörerna har under lång tid planerat årets träff – och med erfarenhet av de tidigare Rallyna som har varit i England, med ända upp till 10.000 deltagare (1979 i Cheltenham), så kan man lugnt säga att arrangemanget ligger i goda händer.

På ficc2009.com kan du läsa mer om Rallyt och dess detaljerade program. DCU hoppas att många campare från DCU kommer att delta. Leif Sørensen, förman i 2. Kreds kommer att vara DCUs representant på platsen. Har du frågor är du välkommen att kontakta Leif på  0045 20 20 47 46.

Det enklaste sättet att ta sig till England är med DFDS från Esbjerg i Danmark till Harwich – och här har man möjlighet att ta med husvagnen gratis. Priset för överfart t/r inkl. hytt för 2 personer är beroende av resdag omkring 5000 kronor inkl. DCU rabatt. För ytterligare information om färjeavgångar står DCU Ferie till rådighet på telefon 0045 33 21 06 00.

Priset för att delta i rallyt och som inkluderar 9 övernattningar, uppehälle, jättestort underhållningsprogram är per vuxen 860 kronor och barn 400 kronor. Ström för hela perioden kostar 450 kr. Sista anmälningsdag är 1 maj 2009, därefter tillkommer 20%. Anmälningen sker också till DCU Ferie på 33 21 06 00 eller e-mail: ferier@dcu.dk.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt