Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

12.3.09

Av: Helle Andersen
Dela
 

First Camp tilldelas ”Den Gröna Nyckeln”

First Camp första kedjan i Sverige som tilldelas internationella miljömärkningen Den Gröna Nyckeln.

Klicka för större bild
Fotograf: hsr.se


Som första kedja inom camping- och semesterbyar i Sverige har First Camp tilldelats Stiftelsen Håll Sverige Rents miljömärkning Den Gröna Nyckeln. Det är en internationell miljöutmärkelse för fjällstationer, vandrarhem, campingplatser och hotell som tar extra hänsyn till miljön.

Emma Andersson, ansvarig för Den Gröna Nyckeln på Stiftelsen Håll Sverige Rent:
- Det är väldigt glädjande och positivt att vi nu får med en sådan stor och viktig aktör som First Camp i våra miljöansträngningar. Våra europeiska kollegor har legat före oss vad gäller camping- och semesterbyar så jag hoppas att det här nu sätter fart på resten av branschen.

First Camp:s VD Christer Bang:
- I och med att naturupplevelser är en viktig del av vårt erbjudande är ju ett aktivt miljöarbete en investering i vår framtida affär. Det känns väldigt naturligt att ta det här steget, det är något som såväl gäster som medarbetare nästan förväntar sig av oss med tanke på att vi har en sådan tydlig ambition att vara ett innovativt och framåtblickande företag.

För att få Den Gröna Nyckeln måste företaget leva upp till en rad kriterier inom allt från informationsarbete och energifrågor till hantering av vatten och avfall samt utbud av miljömärkta livsmedelsprodukter. Alla logiverksamheter har ett visst mått av miljöpåverkan. Den Gröna Nyckeln är framtagen för att minska denna miljöpåverkan och för att strukturera verksamheternas miljöarbete. För att få Den Gröna Nyckeln måste man uppfylla ett antal obligatoriska kriterier, t ex genom att utbilda personalen i miljöfrågor, spara på vatten och energi samt källsortera.

First Camps miljöansvarige Marcus Petersson:
- Vi har under hösten haft ett arbete som involverat platscheferna på alla våra sju destinationer och det har varit väldigt roligt. Alla har varit väldigt positiva även om det i vissa fall innebär att vi måste ompröva hur vi löser en del driftsfrågor och jag är överraskad vilken energikick det varit att få formulera vår egen miljöpolicy och sedan börja sätta den i handling. Vi har ju redan tidigare arbetat en del med solenergi, testat miljömärkta städprodukter osv men nu har vi fått ett mycket kompetent bollplank i form av Stiftelsen Håll Sverige Rent och jag tror det här på lång sikt kommer att innebära såväl konkreta kostnadsbesparingar som ett väldigt lyft miljömässigt för såväl gäster som medarbetare.

Klicka för större bild
Fotograf: hrs.se


Den Gröna Nyckeln

Den Gröna Nyckeln är en internationell miljöutmärkelse för hotell, vandrarhem, och fjällstationer som samarbetsorganisationen för hållbar utveckling, Foundation for Environmental Education (FEE) ligger bakom. Stiftelsen Håll Sverige Rent ansvarar för Den Gröna Nyckeln i Sverige. Utmärkelsen är ett stöd i verksamheternas miljöarbete och ett bevis på deras miljöengagemang. Det underlättar även för gäster att hitta ett boende som tar extra hänsyn till miljön.

Klicka för större bild
Fotograf: irstcamp.se


First Camp

First Camp är Sveriges ledande kedja inom camping- och semesterbyar och härbärgerar mer än 500 000 övernattningar varje år First Camp destinationer är 4- och 5-stjärniga och finns över hela Sverige, från Luleå i norr till Skåne i söder.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt