Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

27.11.08

Av: Hans Reckweg Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Fransk utmärkelse till Kroatisk campingplats

Slatina Camping i Martiniscica på ön Cres har mottagit det franska SITEO priset för miljövänligt tänkande.

Klicka för större bild


Fransk utmärkelse

På en turistmässa i Lyon i Frankrike har den kroatiska campingplatsen Slatina Camping mottagit det franska SITEO priset, vilket är särskilt intressant då det är första gången en kroatisk campingplats tilldelas en fransk utmärkelse.

Klicka för större bild


Slatina Camping

Slatina Camping som har plats för 400 enheter startade 2007 ett projekt som skall förbättra förhållandet mellan hundägare och icke hundägare. Det har inrättats hundbad, speciella stigar för rastning av hundar och hundtoaletter. Alla hundar på platsen skall bära identifikation och hundägare förpliktigar sig till att följa platsens regler när de befinner sig på platsen, särskilt med tanke på hygienen.

År 2008 godkändes platsen efter ISO 14001, en miljöstandard som platsen förpliktigar sig till att följa. Detta godkännande har legat till grund för tilldelningen av det franska priset.

Campingplatsen täcker en areal på 15 hektar, är belägen ca 1 kilometer utanför staden Martinšćica och 27 kilometer från öns huvudstad, Cres.

Det är handikappvänliga sanitära förhållanden på den moderna platsen, liksom det också finns speciellt inredda tvättrum för barn, skötrum m.m. Tvättstuga med tork- och strykmöjligheter finns också att tillgå.


Det finns flera matställen, fritids- och sportytor, möjlighet att fylla gas, och inte att förglömma, möjlighet att ha med sin båt eftersom platsen som har egna båtplatser.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt