Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

2.10.10

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Anja Jacobsen
Dela
 

Geocaching – Ta med familjen på skattjakt

Geocaching – Varför inte använda GPSen till annat än att hitta vägen till campingplatsen.

Anne Sofie, 15 , som är på gång att logga en cache i Tversted Plantagerne på Nordjylland

Anne Sofie, 15 , som är på gång att logga en cache i Tversted Plantagerne på Nordjylland


Geocaching är en ny rolig form av skattjakt, där man med en GPS-mottagare kan hitta skatter både i Sverige och resten av världen. Många skatter ligger gömda så att de kan hittas utan för mycket svett på pannan. Ofta ligger de i natursköna omgivningar eller vid sevärdheter. Men även vid rastplatser längs motorvägarna kan det ligga skatter och vänta och här har du ett tips på hur du kan få barnen att röra på sig innan färden går vidare.

Skatterna eller caches som det också heter, göms på en plats och sedan blir koordinaterna offentliggjorda och platsen beskriven. Dessa informationer kan hittas på geocaching.com och geocaching.se.

En caches består vanligen av en vattentät ask innehållande en loggbok, en blyertspenna och diverse småsaker.

När cachen hittats skriver man i den lilla loggboken och byter en liten sak med en annan. Tillbaka vid datorn loggar man in sitt besök på webbsidan. Så kan man följa med i vem som har varit där tidigare. Är man den första som har turen att hitta cachen ligger där ett First Finder Certificate (FFC) som kan tas med hem.

Så framöver behöver det inte vara så svårt att locka med barnen på skogspromenader. Packa ryggsäcken med mat och dryck och använd tiden på campingturen till en skattjakt.

På geocaching.se hittar du svar på de flesta frågor om geocaching och du kan ladda ned program och koordinater – ha det så kul.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt