Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.11.08

Av: Helle Andersen Fotograf: bolon.com
Dela
 

Bolon 2009: Hur en bästsäljande förtältsmatta blir ännu bättre

Husvagnsägare vet att förtältsmattans kvalitet och funktion är viktiga faktorer för en trivsam och fungerande miljö i tältet. I och med svenskarnas ökade intresse för campande har den populära campingmattan Bohuslän fått tillökning. Den nya serien har fått behålla föregångarens uppskattade kvaliteter, men utrustats med extra stil och teknisk innovation. Med förstärkande inslagstrådar och en helt ny look presenterar sig Bohuslän Plus.

Klicka för större bild


En campingmatta som ska vikas, packas, fungera som underlag för campingmöbler och som man går på gång på gång, måste vara lätt och slitstark. Nyheten som introduceras 2009 har, tack vare en ny vävteknik, fått tätare vävda inslagstrådar. Att den är hårdare vävd var tionde centimeter gör den mer hållbar och stabil. Det utgör också ränder i strukturen, vilket är det enda mönstret i mattorna. De är för övrigt melerade och enfärgade med ny stilren och enkel design. Bohuslän Plus är främst avsedd för campare som reser runt mycket och därför behöver en lätt och praktisk matta.

- Bohuslän är vår bästsäljare och därför var det ett naturligt steg att vidareutveckla den kollektionen. Den nya Plus-serien är tätare och stabilare. Stabiliteten gör att mattan ligger på plats bättre. Tätheten innebär att den är mer motståndskraftig och slitstark. Det här är ett bra val för den prismedvetna kunden som inte gör avkall på kvaliteten, säger Tobias Hendén, Bolons försäljningschef för campingsegmentet.

Klassisker i ny tappning

Med Bohuslän Plus breddar Bolon bassortimentet. Den enkla designen och de neutrala färgerna Dis (ljusgrå), Trut (mörkgrå) och Mussla (blå) gör att mattorna passar in i de flesta miljöer. Chefsdesigner Marie Eklund menar att de på samma gång upplevs moderna som klassiska. Hon förklarar:

- Med nytänkande design har kollektionen utvecklats för att följa trenderna, men har trots det en klassisk look som håller länge. Den är helt enkelt lite mer designad och mycket snyggare. Modernt utseende, bra struktur och enkla standardfärger gör att den smälter in och harmoniserar med tältets övriga miljö.

Fakta

Bredd: 250 cm/300 cm
Vikt: ca 400 gr/m²
Flamsäker  
Halksäker  
Miljövänlig
Krymper inte
Lätt att vika och frakta
Kan klippas i alla riktningar utan att fransa sig.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt