Campout

CampingSverige.se

16.3.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Husodde Strand Camping
Dela
 

Husodde Strand Camping har fått nya ägare

Husodde Strand Camping med sin praktfulla belägenhet precis vid Horsens Fjord, har fått nya ägare. Dorthe och René Kofoed har sedan 1 december 2008 drivit platsen.

Husodde Strand Camping med sin praktfulla belägenhet precis vid Horsens Fjord.

Husodde Strand Camping med sin praktfulla belägenhet precis vid Horsens Fjord.


Den charmerande Husodde Strand Camping, med sin vackra placering vid Horsens Fjord, har fått nya ägare som vill höja kvalitén på platsen och samtidigt bevara dess trevliga atmosfär.

Då campingen är en del av Elite-kedjan är dess toalett – och servicefaciliteter redan i förväg av fyrstjärnig standard, men planen är, att platsen som helhet skall bli fyrstjärnig.

Dessutom satsar de nya ägarna, 36 – åriga Dorthe och 45 – åriga René på kvaliteter som hög standard på städningen, bra utbud i butiken, flera comfortplatser, förbättringar av hytterna och mycket annat. De har redan nu etablerat en ny hemsida med online- bokning, samt förlängning av säsongen, så nu har platsen öppet från påsk och fram till och med höstlovet.

Dorthe och René Kofoed med deras två barn, Oliver och Terese.

Dorthe och René Kofoed med deras två barn, Oliver och Terese.


René är från Bornholm och utbildad husmäklare och senare it-analytiker. Han har under många år arbetat som it konsulent för en internationell firma. Men René har också alltid varit lite av en handlingens man, med ett evinnerligt behov av att hitta på nya sätt att göra saker och ting på.

Dorthe kommer däremot från Amager och är utbildad assistent och senare advokatsekreterare. Hon har arbetat både för danska och internationella verksamheter, och kommer att vara platsens ansikte utåt, då hon är starkast på språk. Paret har två barn, Oliver på åtta och halvt år samt Terese, ett och ett halvt år och platsens maskot.

De nya ägarna, som båda två är mångåriga medlemmar av Hemvärnet och har ett förflutet som scouter, önskar förlänga säsongen på Husodde Strand Camping ytterligare, och de har därför ansökt om tillåtelse att driva vintercamping.

Då miljön ligger Dorthe och René varmt om hjärtat, arbetar de för att få platsen Grøn Nøgle-certificeret. Det skall bland annat ske med hjälp av energibesparingar, avfallssortering, användning av miljövänliga rengöringsmedel och självfallet genom att låta bli att använda beprutningsmedel som kan förstöra den vackra naturen som platsen ligger i.

Paret och deras två barn är en familj som tycker om att göra saker tillsammans, vare sig det gäller att förbättra förhållandena på platsen, köra traktor eller njuta av varandras sällskap ute i naturen eller framför den öppna brasan:  

- Vi är bra på att få nya idéer och bygga vidare på dom, och då vi alla tycker mycket om djur, kommer vi kanske med tiden skaffa ett par smådjur till platsen, också skall lekplatsen moderniseras, berättar Dorthe och René.

- Vi värdesätter trevlig och icke förpliktigande samvaro med andra människor, som liksom vi är lite galna i husvagn, berättar paret. De går också så långt att de vågar påstå att det näst intill är omöjligt att inte få en hel rad unika upplevelser här på Husodde Strand Camping.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt