Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

10.1.06

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Kompakt luftkonditionering från WAECO

18 kilo lätt, effektiv och tystgående – CoolAir CA-1000 heter den nya luftkonditioneringen från WAECO.

Fyra individuellt inställbara munstycken ger jämn luftfördelning

Fyra individuellt inställbara munstycken ger jämn luftfördelning


Nu kan även den som äger en mindre husbil eller husvagn, eller kanske en inredd skåpbil, njuta av ett behagligt inomhusklimat även under heta sommardagar! Nya CoolAir CA-1000 från WAECO – specialisten på mobil kyla – är nämligen anpassad till just de lite mindre fritidsfordonen.

Det takmonterade kompressoraggregatet har nämligen en vikt på blott 18 kilo och även yttermåtten är blygsamma – 69 cm långt, 57 cm brett och 20 cm högt. De små måtten gör aggregatet lättplacerat även på husbilar som kanske redan har en satellitantenn eller en takbox monterad, och den låga vikten gör att aggregatet kan monteras på de flesta husvagnar.

De små måtten och den låga vikten har man lyckats nå genom ett radikalt – och patentsökt – nytänkande när det gäller placeringen, och utformningen, av de olika ingående komponenterna. Den nya konstruktionen gör också, att effektförlusterna blir mindre än i konventionellt uppbyggda luftkonditioneringar.

Ytterligare en fördel med nya CoolAir CA-1000 är den låga strömförbrukningen på mellan 1,5 och 2,1 A (beroende på inställning), vilket betyder att luftkonditioneringen kan användas även på utländska campingplatser där ju uttagen kan vara väldigt lågt avsäkrade.

En nykonstruerad fläkt ger ett effektivt flöde, och fyra individuellt inställbara luftmunstycken ger en jämn fördelning av luften inne i fordonet.

Små mått och låg vikt gör WAECO CoolAir CA-1000 lättplacerad på de flesta fritidsfordon

Små mått och låg vikt gör WAECO CoolAir CA-1000 lättplacerad på de flesta fritidsfordon


Med sin låga vikt, sina små mått och sin låga strömförbrukning passar WAECO CoolAir CA-1000 även utmärkt på stora husbilar där man önskar ha två, av varandra helt oberoende, luftkonditioneringsanläggningar.

För den som önskar använda sin CoolAir CA-1000 även under körning finns en speciell sats, bestående av en växelriktare och en laddströmsfördelare, som gör att aggregatet kan köras direkt från bilgeneratorn.

Läs mer här: www.waeco.se

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt