Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

1.2.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Isabella.net
Dela
 

Isabella 2009: Nytt Forum – förtält

Med det nya förtältet Forum har du möjlighet att skapa en inbyggd entré.

Utan att ändra på grundkonstruktionen har marknadens rymligaste förtält, Forum, från Isabellafabriken i Vejle uppgraderats på en rad områden i 2009 års utgåva. Bland de spännande nyheterna som till stor del har kommit till i samarbete med användarna är nya färger, nya gardiner, en ny fönsterindelning och en extra front. Ändringarna har primärt betytt ett bättre ljusinsläpp och fler möjligheter för individuell uppsättning av förtältet.

De ändrade fönsterpartierna har tagit utgångspunkt i det traditionella uterummet, där ljusintaget är mycket stort. Det har betytt större fönster och en fönsteruppbyggnad a la uterumsarkitekturen. Det större ljusintaget har kompletterats med nya gardiner i designen Dot Honey, som ger ett varmt och behagligt ljus i förtältet.

Utöver sin storlek så är Forum mest känt för möjligheterna till individuell inredning. I grundmodellen kan fronten antingen flyttas ut en meter och därmed skapa plats för en övertäckt terrass. Eller så kan man nöja sig med att endast flytta ut den ena halvan av fronten och på så vis skapa en karnap och ett vindfång framför entrédörren.

Enligt campingfolkets önskningar har Isabella-fabriken inför 2009 års säsong som extrautrustning konstruerat en extra front. Det betyder att man kan skapa en entré i själva förtältet. En frontdörr som liksom en stalldörr kan öppnas upp till hälften. Entrén är mycket lämplig som förvaring av barnvagn, rullstol eller en garderob för utomhuskläder.

För campare som trots Forums stora rymlighet gärna vill ha ännu mer yta under tak, finns möjlighet att montera på ett frontsolskydd och därmed få en terrass framför det 3,5 meter djupa förtältet.

En praktisk finess är ett öppningsbart myggnät på båda sidor av tältet. De kan stå öppna i regn då de öppnas snett utåt och har sidoavskärmning.

Med alla sina inredningsmöjligheter och sin storlek har det visat sig att Forum efterfrågas av barnfamiljer. Det betyder också att det är mycket efterfrågat som fastliggartält även om det helt klart kan användas på semestern söderut. I det senare tillfället är det en fördel om man köper det med de lätta Carbon X glasfiberstängerna.

Forum är ett mycket stabilt förtält trots sin storlek. Men används det mestadels som ett fastliggartält stora delar av året, när vädergudarna under höstarna kan visa sig från sin allra sämsta sida, är det god idé att säkra det med extra tak- och stödstänger, samt större tältpinnar avsedda för storm.

Med karnaplösningen i Forum kan man skapa ett vindfång eller en liten terrass.

Med karnaplösningen i Forum kan man skapa ett vindfång eller en liten terrass.


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt