Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

13.3.09

Av: Helle Andersen Fotograf: Isabella.net
Dela
 

Isabella: Framgången ligger i de små detaljerna

Det är ingen tillfällighet att modellen Penta, från danska Isabella, under en lång rad av år har varit Europas mest sålda förtält för långtidscamping.  Bakom varje enskild detalj ligger många års utvecklingsarbete samt otaliga tester under extrema förhållanden. Dessutom är man hos Isabella noga med att lyssna på slutanvändarnas – camparnas – åsikter.

En av de många detaljerna i Isabella Penta: Den speciella hörnförstärkningen, som motstår både stormar och störtregn.

En av de många detaljerna i Isabella Penta: Den speciella hörnförstärkningen, som motstår både stormar och störtregn.


Det är ingen tillfällighet att modellen Penta, från danska Isabella, under en lång rad av år har varit Europas mest sålda förtält för långtidscamping. Men det är förmodligen inte många som känner till att en stor del av framgångarna ligger i de små detaljerna – detaljer som ett otränat öga knappt kan uppfatta.

Ändå är dessa detaljer av avgörande betydelse för det som så många familjer har upplevt, nämligen att Penta är ett funktionellt förtält med skön känsla inuti och – inte minst viktigt – en mycket god hållbarhet.
Tag till exempel taket, som vid första anblicken ser ut som vilket tälttak som helst. Men skenet bedrar: Penta-taket är tillverkat av extra kraftig blandning av polyester och PVA, som utvändigt har en beläggning som skyddar mot vädrets makter – inklusive starkt solsken. Tack vare PVA-inslaget i takduken minskar kondensproblemen inne i förtältet, genom att fukten effektivt sprids ut över hela takytan.

Även de ljusgenomsläppliga takpartierna, som ger en ljusare interiör, är ett litet mästerverk. Man har nämligen lyckats göra dessa partier i samma material som resten av taket, vilket innebär att takets olika delar rör sig lika mycket vid temperaturförändringar och att man undviker veck och onödigt slitage.

När det gäller fönstren är det värt att påpeka att de påsvetsade spröjsarna inte bara är till för syns skull. De fungerar också som förstärkning av front- och gavelpartier, utan att samla smuts. Även Pentas femkantiga form, med lutande frontpartier, ger extra styrka och bidrar till att förtältet står stadigt.

Många års erfarenhet har också visat, att det inte är lämpligt att sy fast takduken direkt mot tältets väggar, eftersom detta ger både veckbildning och stort slitage vilket leder till otätheter. Detta problem har Isabella löst genom att sy ett speciellt band mellan tak och gavlar. Dessutom är samtliga hörn försedda med kraftiga förstärkningar i tre lager samt en liten läderbit, som förhindrar att hörnet går sönder om tältet utsätts för kraftiga vindar.

Vidare är Penta försett med Isabellas välkända, polyesteromspunna gummistroppar som är skyddade mot solens skadliga UV-strålar.

Även ventilationsmöjligheterna är värda ett omnämnande. I Penta består dessa av folieförsedda myggnät i den ena gaveln, som ger ett optimalt inomhusklimat utan risk för att insekter och andra otrevligheter letar sig in.

Entrédörren är extra bred, så att både barnvagn och rullstol kan passera utan besvär. Och skulle man vilja ha en mer skyddad entré, finns en dörrmarkis som tillbehör.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt