Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

22.2.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Italien, Toscana: Camping Fabulous alldeles utanför Rom

Rom är inte bara Italiens huvudstad utan en stad som man bör besöka åtminstone en gång under sitt liv. Genom att bo på Vacansoleils Camping Fabulous som ligger alldeles utanför staden kan storstadssemester kombineras med sol och bad.

Klicka för större bild


Äldre stadsdel

Campingplatsen är gammal och har under många år präglats av fastliggare från Rom. Stora förändringar pågår dock. De gamla husvagnarna är på väg bort och byts ut till toppmoderna mobilehomes och lyxtält. Ett område är dock fortfarande förbehållet för husvagnar och husbilar. På de flesta uppställningsplatserna bor man under de höga träden på platsen och det skapar skön skugga i sommarvärmen. Den yttersta raden in mot Rom har utsikt över hela huvudstaden och kupolen på Peterskyrkan syns i fjärran.

Klicka för större bild


Rom drar

Rom är utan tvekan en stad som lockar på alla tänkbara sätt. Det är helt enkelt en fantastisk stad som man aldrig blir färdig med. Det går kommunala transportmedel precis utanför campingplatsen, så det är mycket lätt att ta sig till italienarnas huvudstad. Det kan självklart rekommenderas att ha gott om tid och kanske dela upp staden i två områden just för att det finns så mycket att se. Är det varmt, gör man klokt i att åka in till Rom tidigt på dagen innan det blir stekhett.

Klicka för större bild


Stort utflyktsprogram

Camping Fabulous har också ett stort utflyktsprogram där man t.ex. kan åka med på guidade turer in till Rom, Napoli, vulkanen Vesuvius och Pompeji. Alla turer varar en hel dag. Har man egen bil är det lätt att göra turerna på egen hand om man har modet att guida sig själv. Åker man med på en av campingplatsens arrangerade turer får man allt.

Klicka för större bild


Kvällstur till Rom

Två gånger i veckan är det möjligt att följa med på en kvällstur in till Rom. En tur som jag verkligen rekommenderar. Man körs runt i en minibuss till alla Roms stora sevärdheter som Vatikanen, Forum di Romanum, Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan samt alla de mysiga torgen. Även om man har sett sevärdheterna på dagen är ”Rom By Night” något helt annat. Dessutom bjuder turen på små överraskningar till okända delar av Rom, som man knappast hittar till på egen hand.

Klicka för större bild


Suverän pool

Poolen är platsens stora dragplåster. Det skylls dels att här är mycket varmt. Sommartid kan det bli upp till 35 grader. Poolen är fantastiskt och den har ett stort och säkert lekområde för mindre barn, medan de större kan åka i en av rutschkanorna. En annan pool är mer ämnad för simning, men används också till olika sportaktiviteter som t.ex. vattenaerobics på mornarna eller en omgång vattenpolo. Oavsett vilken av dem man väljer är det ingen tvekan om att barnen har roligt.

Klicka för större bild


Ostia Antica

Ett spännande område nära campingplatsen och fem kilometer från kusten är Ostia Antica, som ligger mellan floden Tiber och det Tyrrenska Havet sydväst om Rom. Området bör inte förväxlas med staden Ostia som ligger ute vid kusten. Ostia Antica härstammar från det fjärde århundradet före Kristus och grundlades ursprungligen som en militär anläggning. Invånarantalet har legat närmare 100.000. Vid stadsporten kontrolleras all teknisk utrustning som kameror, då videokameror inte får tas med in.

Klicka för större bild


Något för var smak

Camping Fabulous är en förträfflig plats om man både vill koppla av och uppleva en massa saker på samma gång. Närheten till Rom, den suveräna poolen och det stora aktivitetsprogrammet är tre goda skäl för att titta lite närmare på detta semestermål. Vi hade i alla fall svårt att åka därifrån.

Klicka för större bild


Res med Vacansoleil

I bil bör du räkna med 1 1/2 dag från den dansktyska gränsen, med flyg endast ett par timmar och därefter en ½ timme i hyrbil. Tänker man inte använda bil under semestern kan det istället rekommenderas att ta de kommunala transportmedlen. Det tar under en timme att ta sig ut till campingplatsen. Beställs flyg i god tid kan det till och med göras till mycket förnuftiga priser. Vacansoleil, som vi reste med, kan hjälpa till med både transport och boende på platsen även om du kommer i egen husbil eller husvagn. Vi hyrde ett fullt utrustat mobilehome med aircondition, där inredningen påminde om ett modernt mindre sommarhus.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt