Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

13.1.09

Av: Helle Andersen Fotograf: Knaus.dk
Dela
 

Knaus 2009: Modern, rymlig och bekväm är kännetecknen för den nya husvagnen Azur

Azur slår under 2009 ut som en helt ny blomma i husvagnsbranschen, och i en klass för sig. Detta är en vagn som riktar sig till det resande paret med näsa för kvalitet och modern design. Under de senaste fyra säsongerna har skillnaden på Knaus Südwind och Azur varit mycket liten. Samma karosseri, samma inredning och endast några få detaljer har avslöjat den rätta identiteten. Men säsongen 2009 är detta dock ett minne blott.

Det massiva träet och luckor  i naturlig rotting ger en varm och trevlig look.

Det massiva träet och luckor i naturlig rotting ger en varm och trevlig look.


Den kraftfulla fronten med de runda linjerna och de mörka listerna vid fönstren leder tankarna till Knaus lyxigare S-linje i husbilsserien, och det är ingen tvekan om att dessa två produkter kommer från samma familj. Tillsammans med den mycket markanta bakdelen med den stora ljusrampen som har integrerade handtag, är det här tal om ett helt nytt intryck från Knaus sida. Azur kan 2009 mot förnuftig pris levereras med sidor i Silverline. Azur träder för allvar ut ur Südwinds skugga och kastar nu helt sin egen.

Den invändiga delen av husvagnen går i trevlig ”Modern Country” stil som trots de massiva träslagen och luckorna ger ett otroligt lätt intryck. Materialet i luckorna är av rotting vilket bidrar till en mycket varm och trevlig stämning. Det nya ljusstyrningsystemet från Knaus är självklart standard i denna nya Azur, som i detta fall handlar om en kontrollpanel placerad vid ingången och vid sängen. Via dessa paneler kan man styra, tända, släcka och dämpa belysningen i vagnen och det finns förprogrammerat olika ljusscenarion. Mot extra kostnad kan den som vill välja till ett gourmet kök som ger vagnen extra piff. Gourmet köket har en Spinflo gasapparat med stor fläkt och Spinflo köksvask i ädelstål. Allt som allt är det ett nöje att uppehålla sig i vagnen och i den är en fantastisk semester som given.

Knaus Azur finns i 5 olika grundritningar. Två välkända är 450 FU och 500 FU som är klassiska med fransk dubbelsäng i fronten och rundsittgrupp i bakre delen. En nyhet är 500 ES som är samma storlek som 500 FU men har enkelsängar och en elegant sittgrupp i siden. Enkelsängar hittar man också i 580 EU. Sist men störst är 750 FU med fristående dubbelsäng placerad i eget sovrum längs bak i vagnen.

Den nya Knaus Azur, nu sin helt egen.

Den nya Knaus Azur, nu sin helt egen.


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt