Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

4.1.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barhold Fotograf: lmc.dk
Dela
 

LMC – Musiken spelar i ett helt nytt modellprogram

LMC har valt att ändra på en hel del – bortsett från en grej. Förra året lanserade man nämligen en äkta nyskapelse på marknaden, den lågtgående Innovan. Den har man självklart behållit i programmet för 2009 men anpassat den till den senaste tekniska utvecklingen.

Inget är som det brukar i LMC´s 2009 års modellprogram där även köken är nydesignade

Inget är som det brukar i LMC´s 2009 års modellprogram där även köken är nydesignade


Se 2009 års modeller hos campingförsäljarna

Höst och vinter är perioder när campingförsäljarna fyller sina utställningshallar med kommande års modeller. Bland LMC återförsäljarförenings medlemmar är det en särskilt hög förväntan. Modellprogrammet 2009 presenterar nämligen nyheter på alla områden – och det är tal om nyheter där musiken spelar in och innovativ design med utpräglad kvinnlig input.

Det är ett brett program LMC har utvecklat med över 40 olika inredningar, fördelade på fem helt nya modellserier och som alla fått sitt namn från musikens värld.

- Generellt kan man säga att det är en lång rad nyheter när det gäller inredningarna i alla vagnar. Det är tydligt att designerna har lyssnat på kvinnors behov, säger Tommy Rasmussen från LMC Försäljarförening och nämner bland många andra nyheter, bl.a. vinterryggdynorna som håller skummet en bit från väggen samt ett smart klicksystem som underlättar rengöringen av sittgrupperna.

Genomgående har köken fått flera lådor och man har gjort ett smart centrallåssystem som håller dem på plats under körning. Överallt i de nya modellerna kommer man hitta nya träfärger och tyger, liksom att alla modeller är utrustade med nyutvecklade panelgardiner, där lodräta paneler skjuts in över varandra. Som något nytt levereras modellerna med gaslarm och elektrisk tändning av gaslågan som standard.

Utvändigt har alla vagnar fått en ny snyggare och mer ungdomlig design och som en detalj kan nämnas de nyutvecklade gasbehållarna som är monterade utan skruvar, vilket ger lång hållbarhet.

- LMC har alltså valt att byta ut på alla håll – bortsett från ett. Förra året lanserade man nämligen en äkta nyskapelse på marknaden, den lågtgående Innovan. Den har man självklart behållit i årets program men anpassat den senaste tekniska utvecklingen, säger Tommy Rasmussen.

Viola

Modellprogrammet börjar med de två lättviktsmodellerna i serien Viola, där den minsta väger blott 720 kilo och den lite större våningssängmodellen väger 860 kilo. Det är alltså tal om vagnar som kan dras av mycket små bilar, och de följer därmed tidens trend där miljön har större plats i folks medvetande.

Cello, Musica, Concerto och Maestro

Serien Cello bjuder på hela 11 modeller, varav sex är våningssängmodeller. Serien avlöser de tidigare så populära Casa Familia modellerna och har fått en mer modern och ungdomlig design utan att priserna har stigit.

I mellanklassen är det serien Musica som skall avlösa Favorit och Münsterland.
LMC Dominant blir 2009 ersatt av Concerto med sju modeller i ”landhausstil”, medan Ambassador och Exquisit ersätts av – självfallet –Maestro och nio läckra toppmodeller.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt